Natuursteen schuren
bij Mister KOOL’s

Natuurstenen schuren

Is jouw natuursteen door het dagelijkse gebruik beschadigd en vervuild? Dan kun je de natuursteen schuren om krassen, vlekken en oneffenheden weg te werken. Dit kun je het beste door een professional laten doen. Natuursteen vloer slijpen is een specialistische klus, waarbij professionele machines gebruikt worden. Het voordeel van onze aanpak is, dat er geen stof vrij komt. We werken namelijk met een nat procedé. Wil je jouw natuursteen laten schuren en beschadigingen laten wegwerken? Dan ben je bij Mister KOOL’s aan het juiste adres. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring en zijn actief in heel Nederland. Wij komen graag bij jou langs voor een geheel vrijblijvende beoordeling en offerte op maat. Interesse? Maak online een afspraak of vraag een offerte aan.

Direct offerte aanvragen

Wij slijpen allerlei soorten natuursteen

Om welk type natuursteen het ook gaat, wij weten welke behandeling de natuursteen nodig heeft. Wij zijn o.a. gespecialiseerd in:

Staat jouw natuursteen type er niet bij? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0478 569 750 of te mailen naar bureau@misterkools.nl.

Wanneer kies je voor natuursteen slijpen?

Er zijn meerdere redenen om je natuursteen te laten slijpen. De meest voorkomende zijn:

 • Om beschadigingen, zoals putten en krassen te verwijderen
 • Om hoogteverschillen weg te werken
 • Om een doffe vloer weer egaal te maken en te laten glanzen

Door de natuursteen te slijpen haal je een minuscuul laagje weg. Kleine krassen worden er uit geslepen en er komt als het ware een nieuwe laag tevoorschijn. Hierdoor verdwijnen lichte beschadigingen. Hoogteverschillen kunnen we er ook uit halen, maar is een nog intensievere klus. We bespreken dit graag in een persoonlijk gesprek, waarbij we vrijblijvend een beoordeling en offerte maken.

Natuursteen schuren
Natuursteen schuren
Natuursteen schuren
Natuursteen schuren

Hoe wij natuursteen schuren

Iedere vloer, aanrechtblad of traptrede is anders. Wij komen daarom graag bij je langs voor een opname en offerte op maat. In de meeste gevallen hanteren wij de volgende werkwijze bij het schuren/slijpen van natuursteen.

 • Als eerst gaan wij de natuursteen reinigen en ontvetten op een duurzame manier. Hierdoor is de natuursteen kaal, dof en klaargemaakt voor de volgende stap.
 • Daarna gaan we de natuursteen machinaal slijpen. We beginnen normaal gesproken met een speciale diamantkorrel van 30/40, waardoor eventuele kleine hoogteverschillen, de meeste krassen en de meeste beschadigingen verdwijnen. Mochten er na deze fase nog diepere beschadigingen zichtbaar zijn, dan kan dit opgevuld worden met een op kleur gebrachte 2 componenten steenlijm of steenpasta.
 • Vervolgens gaan we de natuusteen met steeds fijnere diamantkorrels en in meerdere stappen schuren/polijsten, totdat deze op glans is en een mooie uitstraling heeft.
 • Na het schuren/slijpen kan er een beschermlaag aangebracht worden. Dit noemen we ook wel natuursteen impregneren. Hierbij worden de poriën dichtgezet, zodat vuil en vocht minder snel in de natuusteen kan trekken. Met een passend onderhoudsmiddel zoals onze natuursteen reiniger en natuursteen impregnator kun je jouw granieten vloer jarenlang zelf blijven onderhouden.

Direct contact opnemen

0478 569 750

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam

Is alleen natuursteen slijpen voldoende?

Natuursteen slijpen is bedoeld om beschadigingen en hoogteverschillen te herstellen. Er wordt een deel van de steen geslepen, daarna moet de natuursteen echter nog afgewerkt worden. 

Hierbij gaan we de natuursteen polijsten, waardoor de glans in de vloer of het aanrechtblad wordt hersteld. Tenslotte wordt de natuursteen gereinigd om slijpresten te verwijderen, zodat de vloer klaar is om af te werken. Het afwerken wordt ook wel natuursteen impregneren genoemd. De poriën worden hierdoor dichtgezet, zodat vuil en vocht minder snel in de steen kan trekken.

Natuursteen laten schuren door Mister KOOL's?

Ons team bestaat uit ervaren onderhoudsspecialisten. Zij gaan daarom graag voor jou aan de slag. Wat wij kunnen garanderen:

 • We komen altijd eerst vrijblijvend langs om de vloer te beoordelen en indien gewenst, dan zetten we ook een representatieve test met het te verwachten eindresultaat
 • We maken in onze offerte altijd een uitvoer- en onderhoudsplan met de exacte investeringsspecificatie vooraf
 • Minimale overlast van onze werkzaamheden (altijd in goed vooraf overleg!)
 • Na onze behandeling is je vloer weer schoon en makkelijker te onderhouden
 • Langere levensduur door het juiste onderhoud
 • Goede en duurzame onderhoudsmiddelen
 • De uitstraling blijft behouden
 • Bij vragen en/of onduidelijkheden staan we altijd voor je klaar met advies.

Ben je enthousiast geraakt van onze werkwijze en wil je weten wat de prijs is van natuursteen schuren? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak. Wij komen dan vrijblijvend bij je langs om jouw natuursteen te beoordelen. Per type natuursteen kan namelijk de behandelmethode en dus de bijbehorende prijs verschillen.

Jouw natuurstenen vloer laten reinigen door Mister KOOL's?

Enthousiast geraakt van onze werkwijze en klaar om jouw natuursteen vloer te laten reinigen? Maak geheel vrijblijvend een afspraak. Liever direct een offerte ontvangen? Dat kan ook! Vraag geheel vrijblijvend online een offerte aan.

Direct offerte aanvragen

Bedrijfsnaam

Vul de offerte aanvraag in

Omschrijf zo duidelijk mogelijk waarmee we je kunnen helpen.

Reactie binnen 2 werkdagen

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

Inplannen werkzaamheden

Offerte akkoord? We gaan voor je aan de slag!