Belgisch hardsteen onderhoud
bij Mister KOOL’s

Belgisch hardsteen onderhoud

Heeft jouw Belgisch hardsteen zijn uitstraling en natuurlijke glans verloren? Of is het intensieve gebruik zichtbaar? Laat dan het onderhoud aan jouw Belgisch hardsteen door ons uitvoeren.

Om de levensduur van jouw Belgisch hardsteen vloer te verlengen is goed onderhoud noodzakelijk. Het is een erg populaire soort natuursteen die vaak gebruikt wordt als vloer, aanrechtblad of meubel. Belgisch hardsteen is een kalksteen, dus het is belangrijk bij het reinigen dat je niet te veel zeep gebruikt en zeker geen zure of chemische producten. 

Wil je jouw Belgisch door een professional laten reinigen en onderhouden? Dan ben je bij Mister KOOL’s aan het juiste adres! Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het reinigen en onderhouden van natuursteen. Wij zijn actief in Nederland voor zowel de particuliere- als de zakelijke markt.

Direct offerte aanvragen

Belgisch hardsteen schoonmaken
Belgisch hardsteen reinigen
Hardsteen aanrecht schoonmaken

Extra onderhoud nodig bij een Belgisch hardsteen aanrecht

Vooral bij vochtige ruimtes en/of plekken waar jouw natuursteen in aanraking komt met vuil, vet en water is extra onderhoud nodig. Zo ook bij een aanrechtblad van Belgisch hardsteen. Voordat je het Belgisch hardsteen aanrecht in gebruik gaat nemen, raden we aan om het te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat de poriën worden dichtgezet, zodat vuil minder snel  in de steen kan trekken. Met een geschikt onderhoudsmiddel, zoals onze natuursteen reiniger, kun je vervolgens jarenlang jouw Belgisch hardsteen aanrechtblad blijven onderhouden.

Hoe wij Belgisch hardsteen herstellen en reinigen

Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe wij te werk gaan bij Belgisch hardsteen herstellen en reinigen. 

 • Als eerst gaan wij de Belgische hardsteen reinigen en ontvetten op een duurzame manier. Hierdoor is de vloer kaal, dof en klaargemaakt voor de volgende stap.
 • De volgende stap bestaat uit het verwijderen van lichte beschadigingen en indien van toepassing het egaal maken van het hardsteen. Dit proces wordt ook wel schuren of slijpen genoemd. Dit doen we in meerdere stappen van grof naar fijn. 
 • Daarna worden de slijpresten op de Belgische hardsteen verwijderd en wordt de natuursteen met schoon water geneutraliseerd.
 • Na het drogen kan de Belgisch hardsteen geïmpregneerd worden. Tijdens het impregneren worden de poriën dichtgezet, zodat vuil en vocht minder snel in de steen kunnen trekken. Met het juiste onderhoudsmiddel zorg je ervoor dat je jarenlang van jouw hardsteen kunt blijven genieten. 

Direct contact opnemen

0478 569 750

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam

Heeft jouw blauwe hardsteen een groene aanslag?

Belgisch hardsteen is een traditionele natuursteen die al zeer lang en veelvuldig gebruikt wordt. Dit type natuursteen heeft een blauwgrijze kleur, waardoor het ook wel bekend staat als blauwe hardsteen. Dit type natuursteen wordt ook vaak gebruikt op een terras. Door weersinvloeden van buiten kan hier een groene aanslag op ontstaan. Dit kun je eenvoudig verwijderen met onze natuursteen reiniger. Is de groene aanslag op de blauwe hardsteen toch te hardnekkig? Neem dan contact met ons op!

Waarom jouw blauwe hardsteen laten herstellen en reinigen door Mister KOOL's?

Ons team bestaat uit ervaren onderhoudsspecialisten. Zij gaan daarom graag voor jou aan de slag. Wat wij kunnen garanderen:

 • We komen altijd eerst vrijblijvend langs om jouw terras te beoordelen en indien gewenst, dan zetten we ook een representatieve test met het te verwachten eindresultaat
 • We maken in onze offerte altijd een uitvoer- en onderhoudsplan met de exacte investeringsspecificatie vooraf
 • Minimale overlast van onze werkzaamheden (altijd in goed vooraf overleg!)
 • Na onze behandeling is je terras weer schoon en makkelijker te onderhouden
 • Langere levensduur door het juiste onderhoud
 • Goede en duurzame onderhoudsmiddelen
 • De uitstraling blijft behouden
 • Bij vragen en/of onduidelijkheden staan we altijd voor je klaar met advies

Enthousiast geraakt van onze werkwijze en klaar om jouw Belgisch hardsteen te laten onderhouden en reinigen? ? Maak geheel vrijblijvend een afspraak. Liever direct een offerte ontvangen? Dat kan ook! Vraag geheel vrijblijvend online een offerte aan.

Direct offerte aanvragen

Bedrijfsnaam

Vul de offerte aanvraag in

Omschrijf zo duidelijk mogelijk waarmee we je kunnen helpen.

Reactie binnen 2 werkdagen

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

Inplannen werkzaamheden

Offerte akkoord? We gaan voor je aan de slag!