Natuursteen impregneren
bij Mister KOOL’s

Natuursteen impregneren

Wil je jouw natuursteen impregneren, zodat er een water- en vuilafstotende laag ontstaat? En wil je dat de natuursteen gebruiksvriendelijker en makkelijker in onderhoud is? Dan ben je bij Mister KOOL’s aan het juiste adres! Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het behandelen en impregneren van natuursteen. Wij zijn actief in heel Nederland op zowel de particuliere- als de zakelijke markt. Maak online een afspraak of vraag online een offerte aan.

Direct offerte aanvragen

Natuursteen impregneren
Natuursteen impregneren
Natuursteen impregneren
Natuursteen impregneren

De soorten natuursteen die wij kunnen impregneren

Er bestaan verschillende soorten natuursteen. Zo heb je kalkhoudende en niet-kalkhoudende natuurstenen. Natuursteen impregneren is alleen mogelijk bij de niet-kalkhoudende natuursteen soorten. Je kunt daarom bij ons terecht voor: 

Staat jouw natuurstenen vloer of aanrechtblad er niet bij, maar wil je deze toch laten impregneren of op een andere manier laten behandelen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0478 569 750 of te mailen naar bureau@misterkools.nl.

Direct contact opnemen

0478 569 750

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam

Wanneer natuursteen impregneren?

Natuursteen impregneren kan bij zowel bestaande als nieuwe vloeren. Bij een nieuwe vloer raden we aan om minimaal 4 weken te wachten met impregneren. Na deze 4 weken is het voegmiddel voldoende opgedroogd en uitgehard. Wanneer je vóór deze 4 weken gaat impregneren, dan bestaat de kans dat het vocht niet meer weg kan onder de tegel.

Hoe wij jouw natuursteen impregneren

Benieuwd hoe wij jouw natuursteen impregneren? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe wij te werk gaan.

 • We starten met het duurzaam reinigen en ontvetten van jouw natuurstenen vloer. Hierdoor is de vloer kaal, dof en klaar voor de volgende stap.
 • Daarna gaan we de natuursteen schuren. Dit kan in meerdere stappen van grof naar fijn. De grofheid van het schuren bepaalt in welke mate beschadigingen weg gehaald kunnen worden en hoe egaal de vloer zal worden.
 • Nu gaan we de natuurstenen vloer kristalliseren. Door een zuurpoeder te gebruiken wordt de glans in de vloer hersteld. Je kunt zelf de glans bepalen. De mate van glans zorgt voor het duurzaam sluiten van de steen, waardoor het makkelijker is in onderhoud en beter bestand is tegen het indringen van vuil.
 • Tot slot kan de natuursteen geïmpregneerd worden. De poriën worden hierdoor dichtgezet, zodat vuil niet meer in de steen kan trekken. Met een onderhoudsmiddel passend bij de vloer of het aanrechtblad zorg je dat je vervolgens jarenlang zelf de vloer kunt blijven onderhouden.

Waarom jouw natuursteen laten impregneren door Mister KOOL's?

 • We komen altijd eerst vrijblijvend langs om de vloer te beoordelen en indien gewenst, dan zetten we ook een representatieve test met het te verwachten eindresultaat
 • We maken in onze offerte altijd een uitvoer- en onderhoudsplan met de exacte investeringsspecificatie vooraf
 • Minimale overlast van onze werkzaamheden (altijd in goed vooraf overleg!)
 • Na onze behandeling is je vloer weer schoon en makkelijker te onderhouden
 • Langere levensduur door het juiste onderhoud
 • Goede en duurzame onderhoudsmiddelen
 • De uitstraling blijft behouden
 • Bij vragen en/of onduidelijkheden staan we altijd voor je klaar met advies

Enthousiast geraakt van onze werkwijze en klaar om jouw natuursteen te laten behandelen en/of impregneren? Maak geheel vrijblijvend een afspraak. Liever direct een offerte ontvangen? Dat kan ook! Vraag geheel vrijblijvend online een offerte aan.

Vraag hier je offerte aan!

Snel een offerte aanvragen voor uw meubel of vloer? Dat kan hieronder.

Bedrijfsnaam

Vul de offerte aanvraag in

Omschrijf zo duidelijk mogelijk waarmee we je kunnen helpen.

Reactie binnen 2 werkdagen

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

Inplannen werkzaamheden

Offerte akkoord? We gaan voor je aan de slag!