Natuursteen kristalliseren
bij Mister KOOL’s

Natuursteen kristalliseren

Is jouw natuurstenen vloer of aanrechtblad dof of zitten er vlekken door dagelijks gebruik in? Laat dan jouw natuursteen kristalliseren door Mister KOOL’s. Hierdoor verdwijnen de doffe plekken en krijg de natuursteen zijn oorspronkelijke glans terug. Ook ondiepe krasjes kunnen met het licht slijpen en kristalliseren van natuursteen worden weggewerkt. 

Mister KOOL’s heeft meer dan 25 jaar ervaring in het behandelen en kristalliseren van natuursteen. Wij zijn actief in heel Nederland voor zowel de particuliere- als de zakelijke markt. Wij komen graag vrijblijvend bij je langs voor een opname en offerte op maat. Interesse? Maak dan nu online een afspraak of vraag online een offerte aan.

Direct offerte aanvragen

Natuursteen kristalliseren
Natuursteen kristalliseren
Natuursteen kristalliseren
Natuursteen kristalliseren

Welke soorten natuursteen kun je kristalliseren?

Kristalliseren is niet bij alle soorten natuursteen mogelijk. Het is alleen mogelijk bij stenen met een zeer hoge kalkwaarde en een gladde afwerking. Het gaat hierbij met name om:

Interesse in het kristalliseren van een van deze natuurstenen of het behandelen van een andere natuursteen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0478 569 750 of te mailen naar bureau@misterkools.nl.

Direct contact opnemen

0478 569 750

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam

Natuursteen kristalliseren, wat vinden onze klanten?

Al meer dan 25 jaar hebben wij onze klanten mogen helpen met het reinigen van hun natuurvloer, zowel marmeren vloeren, als terrazzovloeren, granieten vloeren en leisteen vloeren. Bekijk hier onze referenties.

Hoe werkt het kristalliseren van jouw vloer?

Zowel nieuwe als bestaande vloeren kunnen worden gekristalliseerd. Wanneer je een nieuwe natuurstenen vloer laat leggen, dan dient deze gevoegd te worden. Door het voegen kan er een waas zichtbaar worden op jouw nieuwe vloer. Door het reinigen en aansluitend kristalliseren verdwijnt de waas en komt de glans weer terug. 

Wanneer je al een natuurstenen vloer in jouw huis, appartement of bedrijfspand hebt liggen, dan verliest deze op den duur zijn glans en uitstraling. Dit komt door het dagelijkse gebruik. Het dagelijkse gebruik en de bijbehorende vervuiling zorgen voor slijtage aan de vloer.

 •  Als eerst gaan wij de natuurstenen vloer reinigen en ontvetten op een duurzame manier. Hierdoor is de vloer kaal, dof en klaargemaakt voor de volgende stap.
 • Daarna gaan we de natuursteen polijsten. Dit doen we in meerdere stappen van grof naar fijn. Dit is het voorbereidende werk om de natuursteen op glans te krijgen.
 • Nu gaan we de natuurstenen vloer kristalliseren. Door een zuurpoeder te gebruiken, wordt de glans in de vloer hersteld. Je kunt zelf de glans bepalen. De mate van glans zorgt voor het duurzaam sluiten van de steen, waardoor het makkelijker is in onderhoud en beter bestand is tegen het indringen van vuil.
 • Tot slot wordt de vloer nog opgeboend als afwerking.

Waarom jouw natuursteen laten kristalliseren door Mister KOOL's?

Ons team bestaat uit ervaren onderhoudsspecialisten. Zij gaan daarom graag voor jou aan de slag. Wij polijsten en kristalliseren allerlei soorten natuursteen voor zowel de particuliere- als de zakelijke markt in heel Nederland. Wat wij kunnen garanderen:

 • We komen altijd eerst vrijblijvend langs om de vloer te beoordelen en indien gewenst, dan zetten we ook een representatieve test met het te verwachten eindresultaat
 • We maken in onze offerte altijd een uitvoer- en onderhoudsplan met de exacte investeringsspecificatie vooraf
 • Minimale overlast van onze werkzaamheden (altijd in goed vooraf overleg!)
 • Na onze behandeling is je vloer weer schoon en makkelijker te onderhouden
 • Langere levensduur door het juiste onderhoud
 • Goede en duurzame onderhoudsmiddelen
 • De uitstraling blijft behouden
 • Bij vragen en/of onduidelijkheden staan we altijd voor je klaar met advies

Jouw natuurstenen vloer laten kristalliseren door Mister KOOL's?

Enthousiast geraakt van onze werkwijze en klaar om jouw natuurstenen vloer te laten kristalliseren? Maak geheel vrijblijvend een afspraak. Liever direct een offerte ontvangen? Dat kan ook! Vraag geheel vrijblijvend online een offerte aan.

Vraag hier je offerte aan!

Snel een offerte aanvragen voor uw meubel of vloer? Dat kan hieronder.

Bedrijfsnaam

Vul de offerte aanvraag in

Omschrijf zo duidelijk mogelijk waarmee we je kunnen helpen.

Reactie binnen 2 werkdagen

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

Inplannen werkzaamheden

Offerte akkoord? We gaan voor je aan de slag!