Graniet schuren
bij Mister KOOL’s

Vloerkleed laten reinigen

De natuursteen graniet komt veel voor in Nederland. Het kan worden toegepast als vloer, aanrechtblad, gevelbekleding, vensterbank, tafelblad, trap of als grafmonument. Toch wordt graniet het meest als vloer gebruikt. Door het dagelijkse gebruik van de vloer ontstaan er; beschadigingen, krassen, doffe plekken of oneffenheden. Andere behandelmogelijkheden dan slijpen en schuren zijn niet effectief genoeg. Het is dus écht noodzakelijk om je granieten vloer te laten slijpen of schuren! 

Dit kun je het beste door een professional laten doen. Graniet slijpen is een specialistische klus, waarbij professionele machines en vakkennis vereist zijn. Onze specialisten werken met een nat procedé, waardoor er geen stof vrij komt.

Direct offerte aanvragen

Graniet schuren
Graniet voor en na schuren
Graniet schuren

Direct contact opnemen

0478 569 750

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam

Jouw granieten vloer laten schuren?

Wil je jouw granieten vloer laten schuren? Dan ben je bij Mister KOOL’s aan het juiste adres. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring en zijn actief in heel Nederland. Wij slijpen granieten vloeren bij zowel bedrijven als particulieren. Interesse? Wij komen graag bij jou langs voor een geheel vrijblijvende inspectie en offerte op maat. Maak online een afspraak of vraag online een offerte aan.

Onze werkwijze bij graniet slijpen

Iedere vloer, aanrechtblad of traptrede is anders. Wij komen daarom graag bij je langs voor een opname en offerte op maat. In de meeste gevallen hanteren wij de volgende werkwijze bij het schuren/slijpen van graniet.

 • Als eerst gaan wij het graniet reinigen en ontvetten op een duurzame manier. Hierdoor is de vloer kaal, dof en klaargemaakt voor de volgende stap.
 • Daarna gaan we het graniet machinaal slijpen. We beginnen met een speciale diamantkorrel van 30/40, waardoor eventuele hoogteverschillen, de meeste krassen en de meeste beschadigingen verdwijnen. Mochten er na deze fase nog diepere beschadigingen zichtbaar zijn, dan kan dit opgevuld worden met een op kleur gebrachte 2 componenten steenlijm of steenpasta.
 • Vervolgens gaan we het graniet met steeds fijnere diamantkorrels en in meerdere stappen schuren/polijsten, totdat deze op glans is en een mooie uitstraling heeft.
 • Na het schuren en polijsten van het graniet dient er een beschermlaag aangebracht te worden. Dit noemen we ook wel graniet impregneren. Hierbij worden de poriën dichtgezet, zodat vuil en vocht minder snel in het graniet kan trekken. Met een passend onderhoudsmiddel zoals onze natuursteen reiniger en natuursteen impregnator kun je jouw granieten vloer jarenlang zelf blijven onderhouden. 

Waarom jouw graniet laten schuren door Mister KOOL's?

Ons team bestaat uit ervaren onderhoudsspecialisten. Zij gaan daarom graag voor jou aan de slag. Wat wij kunnen garanderen:

 • We komen altijd eerst vrijblijvend langs om de vloer te beoordelen en indien gewenst, dan zetten we ook een representatieve test met het te verwachten eindresultaat
 • We maken in onze offerte altijd een uitvoer- en onderhoudsplan met de exacte investeringsspecificatie vooraf
 • Minimale overlast van onze werkzaamheden (altijd in goed vooraf overleg!)
 • Na onze behandeling is je vloer weer schoon en makkelijker te onderhouden
 • Langere levensduur door het juiste onderhoud
 • Goede en duurzame onderhoudsmiddelen
 • De uitstraling blijft behouden
 • Bij vragen en/of onduidelijkheden staan we altijd voor je klaar met advies.

Enthousiast geraakt van onze werkwijze en klaar om jouw graniet te laten reinigen en schuren? Maak geheel vrijblijvend een afspraak. Liever direct een offerte ontvangen? Dat kan ook! Vraag geheel vrijblijvend online een offerte aan.

Vraag hier je offerte aan!

Snel een offerte aanvragen voor uw meubel of vloer? Dat kan hieronder.

Bedrijfsnaam

Vul de offerte aanvraag in

Omschrijf zo duidelijk mogelijk waarmee we je kunnen helpen.

Reactie binnen 2 werkdagen

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

Inplannen werkzaamheden

Offerte akkoord? We gaan voor je aan de slag!