Graniet impregneren
bij Mister KOOL’s

Graniet impregneren

Beschik je over een granieten vloer, aanrechtblad of traptrede? Dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dit kun je doen door het graniet te impregneren. Je geeft het graniet op deze wijze een beschermende laag, waardoor vocht en vuil minder snel in de steen kan trekken.

Graniet impregneren kun je zelf doen door middel van een natuursteen impregnator. Echter moet het graniet dan wel helemaal schoon zijn. We raden het daarom aan om jouw graniet door een professional te laten impregneren, waarna je het zelf kunt bijhouden. 

Graniet laten impregneren door een professional

Wil je jouw granieten vloer laten schuren en impregneren? Dan ben je bij Mister KOOL’s aan het juiste adres. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring en zijn actief in heel Nederland. Wij slijpen granieten vloeren bij zowel bedrijven als particulieren. Interesse? Wij komen graag bij jou langs voor een geheel vrijblijvende inspectie en offerte op maat. Maak online een afspraak of vraag online een offerte aan.

Direct offerte aanvragen

Graniet impregneren
Graniet impregneren
Graniet voor en na impregneren

Onze werkwijze bij het impregneren van graniet

Iedere vloer, aanrechtblad of traptrede is anders. Wij komen daarom graag bij je langs voor een opname en offerte op maat. In de meeste gevallen hanteren wij de volgende werkwijze bij het impregneren van graniet.

 • Als eerst gaan wij het graniet reinigen en ontvetten op een duurzame manier. Hierdoor is de vloer kaal, dof en klaargemaakt voor de volgende stap.
 • Daarna gaan we het graniet machinaal slijpen. Dit proces wordt ook wel graniet schuren genoemd. We beginnen met een speciale diamantkorrel van 30/40, waardoor eventuele hoogteverschillen, de meeste krassen en de meeste beschadigingen verdwijnen. Mochten er na deze fase nog diepere beschadigingen zichtbaar zijn, dan kan dit opgevuld worden met een op kleur gebrachte 2 componenten steenlijm of steenpasta.
 • Vervolgens gaan we het graniet met steeds fijnere diamantkorrels en in meerdere stappen schuren/polijsten, totdat deze op glans is en een mooie uitstraling heeft. Dit noemen we ook wel graniet polijsten.
 • Na het schuren en polijsten van het graniet dient er een beschermlaag aangebracht te worden. Dit noemen we ook wel graniet impregneren. Hierbij worden de poriën dichtgezet, zodat vuil en vocht minder snel in het graniet kan trekken. Met een passend onderhoudsmiddel zoals onze natuursteen reiniger en natuursteen impregnator kun je jouw granieten vloer jarenlang zelf blijven onderhouden.

Direct contact opnemen

0478 569 750

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam

Granieten aanrechtblad impregneren na plaatsing

We raden aan om het aanrechtblad eerst in de keuken te plaatsen, alvorens te impregneren. Nadat het geplaatst is kan het aanrechtblad worden geïmpregneerd door ons. Op deze manier kan het aanrechtblad eerst acclimatiseren in de ruimte.

Wanneer is graniet impregneren mogelijk?

Test vooraf of het graniet geïmpregneerd kan worden. Het kan namelijk zo zijn dat jouw granieten aanrechtblad of granieten vloer al bestand is tegen vlekken en vocht. Dan hoeft het uiteraard ook niet geïmpregneerd te worden. Je kunt het oppervlak testen door een paar druppels water op het graniet aan te brengen. Wacht vervolgens 10 tot 15 minuten. Beginnen de waterdruppels in het graniet te trekken? Dan is het verstandig om het te impregneren. Liggen de druppels nog steeds op het graniet na 10 tot 15 minuten? Dan is het al bestand tegen vocht en vuil.

Waarom jouw graniet laten impregneren door Mister KOOL's?

Ons team bestaat uit ervaren onderhoudsspecialisten. Zij gaan daarom graag voor jou aan de slag. Wat wij kunnen garanderen:

 • We komen altijd eerst vrijblijvend langs om de vloer te beoordelen en indien gewenst, dan zetten we ook een representatieve test met het te verwachten eindresultaat
 • We maken in onze offerte altijd een uitvoer- en onderhoudsplan met de exacte investeringsspecificatie vooraf
 • Minimale overlast van onze werkzaamheden (altijd in goed vooraf overleg!)
 • Na onze behandeling is je vloer weer schoon en makkelijker te onderhouden
 • Langere levensduur door het juiste onderhoud
 • Goede en duurzame onderhoudsmiddelen
 • De uitstraling blijft behouden
 • Bij vragen en/of onduidelijkheden staan we altijd voor je klaar met advies.

Ben je enthousiast geraakt van onze werkwijze en klaar om jouw granieten vloer te laten impregneren? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak. Liever direct een offerte ontvangen? Dat kan ook! Vraag geheel vrijblijvend online een offerte aan.

Vraag hier je offerte aan!

Snel een offerte aanvragen voor uw meubel of vloer? Dat kan hieronder.

Bedrijfsnaam

Vul de offerte aanvraag in

Omschrijf zo duidelijk mogelijk waarmee we je kunnen helpen.

Reactie binnen 2 werkdagen

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

Inplannen werkzaamheden

Offerte akkoord? We gaan voor je aan de slag!