Graniet polijsten
bij Mister KOOL’s

Graniet polijsten

Graniet is een geliefde natuursteen die niet alleen in de bouw wordt gebruikt, maar ook binnen in huis of in een bedrijf. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt als vloer, aanrechtblad of traptrede. Zowel vloeren, trappen, als aanrechtbladen worden dagelijks gebruikt. Hierdoor kun je niet voorkomen dat graniet zijn oorspronkelijke glans verliest. Door graniet met enige regelmaat te polijsten wordt oppervlakkige schade verwijderd en krijgt de steen zijn oorspronkelijke glans weer terug. 

Dit kun je het beste door een professional laten doen. Graniet polijsten is een specialistische klus, waarbij professionele machines en vakkennis vereist zijn. Onze specialisten werken met een nat procedé, waardoor er geen stof vrij komt.

Direct offerte aanvragen

Graniet polijsten
Graniet voor en na polijsten
Graniet polijsten

Direct contact opnemen

0478 569 750

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam

Laat jouw granieten vloer polijsten

Wil je jouw granieten vloer laten polijsten? Dan ben je bij Mister KOOL’s aan het juiste adres! Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in natuursteen polijsten, waaronder ook graniet. Dit doen we zowel bij bedrijven als particulieren in Nederland. Interesse? Wij komen graag bij jou langs voor een geheel vrijblijvende inspectie en offerte op maat. Maak online een afspraak of vraag online een offerte aan.

Onze werkwijze bij graniet polijsten

Iedere vloer, aanrechtblad of traptrede is anders. Wij komen daarom graag bij je langs voor een opname en offerte op maat. In de meeste gevallen hanteren wij de volgende werkwijze bij het polijsten van graniet.

 • Als eerst gaan wij het graniet reinigen en ontvetten op een duurzame manier. Hierdoor is de vloer kaal, dof en klaargemaakt voor de volgende stap.
 • Daarna gaan we het graniet machinaal slijpen. Dit proces wordt ook wel graniet schuren genoemd. We beginnen met een speciale diamantkorrel van 30/40, waardoor eventuele hoogteverschillen, de meeste krassen en de meeste beschadigingen verdwijnen. Mochten er na deze fase nog diepere beschadigingen zichtbaar zijn, dan kan dit opgevuld worden met een op kleur gebrachte 2 componenten steenlijm of steenpasta.
 • Vervolgens gaan we het graniet met steeds fijnere diamantkorrels en in meerdere stappen schuren/polijsten, totdat deze op glans is en een mooie uitstraling heeft.
 • Na het schuren en polijsten van het graniet dient er een beschermlaag aangebracht te worden. Dit noemen we ook wel graniet impregneren. Hierbij worden de poriën dichtgezet, zodat vuil en vocht minder snel in het graniet kan trekken. Met een passend onderhoudsmiddel zoals onze natuursteen reiniger en natuursteen impregnator kun je jouw granieten vloer jarenlang zelf blijven onderhouden.

Waarom jouw graniet laten polijsten door Mister KOOL's?

Ons team bestaat uit ervaren onderhoudsspecialisten. Zij gaan daarom graag voor jou aan de slag. Wat wij kunnen garanderen:

 • We komen altijd eerst vrijblijvend langs om de vloer te beoordelen en indien gewenst, dan zetten we ook een representatieve test met het te verwachten eindresultaat
 • We maken in onze offerte altijd een uitvoer- en onderhoudsplan met de exacte investeringsspecificatie vooraf
 • Minimale overlast van onze werkzaamheden (altijd in goed vooraf overleg!)
 • Na onze behandeling is je vloer weer schoon en makkelijker te onderhouden
 • Langere levensduur door het juiste onderhoud
 • Goede en duurzame onderhoudsmiddelen
 • De uitstraling blijft behouden
 • Bij vragen en/of onduidelijkheden staan we altijd voor je klaar met advies.

Ben je enthousiast geraakt van onze werkwijze en wil je weten wat de prijs is van graniet polijsten? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak. Liever direct een offerte ontvangen? Dat kan ook! Vraag geheel vrijblijvend online een offerte aan.

Direct offerte aanvragen

Bedrijfsnaam

Vul de offerte aanvraag in

Omschrijf zo duidelijk mogelijk waarmee we je kunnen helpen.

Reactie binnen 2 werkdagen

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

Inplannen werkzaamheden

Offerte akkoord? We gaan voor je aan de slag!