Vloerbedekking reinigen
bij Mister KOOL’s

Vloerbedekking reinigen

Vloerbedekking is een fijne bedekking van de vloer in jouw woning. Het is lekker warm aan je voeten en het geeft een aangename sfeer. Vloerbedekking wordt veel belopen en staat bloot  aan vuil, allerlei schoeisel en haren van jezelf of van je huisdieren. Hoe houd je jouw vloerbedekking mooi en hoe kan je zelf jouw vloerbedekking schoonmaken?

Kan je zelf vloerbedekking reinigen?

Je kan eenvoudig zelf de vloerbedekking schoonmaken. Vloerbedekking kan op verschillende manieren gereinigd worden. Om zo lang mogelijk van je vloerbedekking te genieten, zijn er een aantal dingen die je zelf kan doen. Met deze tips houd je jouw vloerbedekking mooi. Ook is het zo eenvoudig om zelf je vaste vloerbedekking schoon te maken.

  • Koop een goede deurmat, daarmee houd je zo veel mogelijk vuil buiten;
  • Stofzuig het tapijt minimaal twee keer per week;
  • Maak vlekken zo snel mogelijk schoon, als je enkele uren wacht kan het er al ingetrokken zijn;
  • Gebruik altijd een zachte, schone doek om vloerbedekking te reinigen. Fanatiek schrobben met bijvoorbeeld een schuursponsje is een slecht idee, op deze manier kan er schade ontstaan aan je vloerbedekking.

Hoe vloerbedekking reinigen?

Het is verstandig om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen, gebruik hiervoor lauw water. Wacht hier nooit te lang mee, want na verloop van tijd bestaat de kans dat de het vocht volledig in jouw vloerbedekking trekt. Vocht kan al in een paar uur intrekken in je vloerbedekking. Gebruik Mister KOOL's vlekkenspray om de meest voorkomende vlekken te verwijderen. Maar welke middelen kan je ook gebruiken om vloerbedekking mee te reinigen?

Groene zeep, baking soda, azijn en de stoomreiniger zijn gevaarlijke middelen in combinatie met bepaalde tapijtsoorten. De kans dat het mis gaat en je een schade veroorzaakt die niet meer te verhelpen is, is aanwezig. Test altijd eerst op een onopvallend klein stukje om te zien of er geen vervaging of beschadiging ontstaat. De eerste vervuiling kun je zelf al verwijderen met water en een badstof doek. Reinig nooit te nat, je doet er meer kwaad dan goed mee. 

Een tapijt reinigen is net als een brandwond: Eerst water de rest komt later! Pak een badstof doek en maak deze nat met warm water. Wring deze uit en ga met deze vochtige doek voorzichtig deppend wrijven zonder het tapijt te beschadigen. Hiermee kun je al veel bereiken.

Bijv. de eerste paar keer vervuiling op je tapijt. Wrijf met een vochtige doek met water makkelijk de eerste vervuiling weg, waarbij een reinigingsmiddel dus niet nodig is. 

Geschikte producten om je vloerbedekking mee te reinigen

Wanneer je de vloerbedekking gaat reinigen dan is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je het volgende product gebruiken.

Vlekkenspray

De Mister KOOL`s Vlekkenspray is geschikt voor tapijt en meubelstoffen. Met dit professionele reinigingsproduct kunt u direct zelf aan de slag. Verwijdert de meest voorkomende vlekken. Let op niet geschikt voor zijde!

Bestel hier

Laat jouw vloerbedekking reinigen door Mister KOOL's professionals

Na verloop van tijd kan het zijn dat er hardnekkige vlekken zijn ontstaan in jouw vloerbedekking. Het is dan niet meer zo eenvoudig om zelf jouw vaste vloerbedekking te reinigen en hoogpolige vloerbedekking schoonmaken is vaak een lastige klus. Het is verstandig om één keer per jaar vloerbedekking een professionele reiniging te geven. Op deze manier kan je er langer van genieten!

Zoek jij een specialist om jouw vloerbedekking te reinigen? Neem dan nu contact op met Mister KOOL's.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam