Betonvloer schoonmaken
bij Mister KOOL’s

Beton vloer schoonmaken

Een betonvloer schoonmaken omdat deze is vervuild? Of misschien zelfs wel beschadigd? Een betonvloer kent vaak een intensieve belasting omdat zo’n vloer graag wordt gebruikt in opslagloodsen, groothandel, distributiecentra en andere drukbezochte bedrijfspanden. Maar ook in woningen zien we steeds vaker een betonvloer, zeker in keukens is dit populair. Door intensief gebruik raakt de betonvloer vervuild en beschadigd. Mister KOOL’s staat je met betonvloer onderhoud graag bij.

Tips voor een beton vloer schoonmaken

  • Stofzuigen met een borstel kopstuk of zachte zuigmond voorkomt krassen
  • Verwijder eventuele vlekken met een licht vochtige microvezeldoek
  • Wekelijks dweilen met een geschikte natuursteen reiniger. Vermindert zware vervuiling van je betonvloer
  • Gebruik bij het dweilen twee emmers: één met schoon dweilwater en een voor het vuile water.
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen als een ontkalker of chloor. Deze bijtende middelen kunnen vlekken in je betonvloer achterlaten die je er niet eenvoudig meer uit krijgt. 
  • Gebruik ook geen stoomreiniger. Hiermee bestaat de kans dat de toplaag van de betonvloer beschadigt en de vloer poreus wordt.

Hoe kun je het beste je betonvloer schoonmaken?

De hierboven genoemde tips voor je betonvloer schoonmaken zorgen ervoor dat je zorgvuldig en doordacht je betonvloer onderhoudt. Op zeer regelmatige basis (zo’n twee keer per week) stofzuigen houdt het meeste vuil en stof weg. Let er wel op dat je hierbij een mondstuk gebruikt dat zacht is of in ieder geval geen krassen kan maken op je betonvloer. Een keer per week dweilen houdt je betonvloer ‘jong en levendig’. Gebruik hiervoor een geschikte reiniger die de vloer niet te glad maakt, maar wel goed ontvet.

Je betonvloer reinigen en impregneren?

Het oppervlak van je betonvloer water- en vuilafstotend maken? Dan kun je de betonvloer impregneren. Dit zorgt ervoor dat je betonvloer langere tijd in goede conditie blijft en vergemakkelijkt het regelmatig schoonmaken zoals stofzuigen en dweilen. Hiervoor heeft Mister KOOL’s een Natuursteen impregnator, die ook zeer geschikt is voor je betonvloer. Zeker in combinatie met de Natuursteen reiniger een topcombinatie voor een geweldig schone betonvloer.

Geschikte producten om een beton vloer mee schoon te maken

Wanneer je een beton vloer gaat schoonmaken dan is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je het volgende product gebruiken.

Natuursteen reiniger

Mister KOOL`s Natuursteen reiniger is geschikt voor alle natuursteenvloeren en beton. Natuursteen reiniger maakt schoon en ontvet. Het maakt de vloer niet glad waardoor deze stroef blijft. Voor het beste resultaat de natuursteen reiniger gebruiken in combinatie met de natuursteen impregnator.

Bestel hier

Hoe wij een betonvloer schoonmaken?

Je hebt schoonmaken en je hebt schoonmaken van Mister KOOL’s. Net als al onze diensten nemen wij een betonvloer reinigen uiterst serieus. Natuurlijk is het standaard betonvloer onderhoud met een dweil en sopje niet verkeerd, maar bij ernstige vervuiling of eventuele beschadigingen is het niet onverstandig om eens te kiezen voor een betonvloer laten reinigen door specialisten. Benieuwd hoe wij een betonvloer reinigen? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe wij te werk gaan.

 • Allereerst wordt de betonvloer gereinigd met een speciale reiniger en schrobmachine, waarbij randen handmatig worden schoongemaakt. Eventuele tape, kauwgum en hardnekkig vuil verwijderen we met de hand.
 • Wanneer de betonvloer gereinigd is pakken we de waterzuiger erbij. Deze zuigt het vuil en vocht weg welke vrij is gekomen bij het reinigen van de betonvloer.
 • Indien nodig neutraliseren we de vloer nog een keer met water
 • Indien gewenst kunnen we hierna een beschermlaag aanbrengen op jouw betonvloer. Dit wordt wel aangeraden.

Betonvloer laten reinigen door Mister KOOL’s?

Kies je voor je betonvloer laten reinigen door onze specialisten? Dan ga je in zee met een ervaren en betrokken professional. Wij komen graag vrijblijvend langs om kennis te maken en een plan op te stellen. We bekijken de huidige staat van je betonvloer en stemmen samen het onderhoudsplan af. Zo weet je vooraf altijd waar je aan toe bent, waar je op kunt rekenen én wat het resultaat gaat worden.


En wil je naast je betonvloer schoonmaken ook nog andere vloeren reinigen of vloerkleden laten reinigen? Of misschien wel je meubels laten reinigen? Mister KOOL’s is ervaren specialist in het reinigen en onderhouden van vloeren, vloerbedekkingen en meubels. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak. We helpen je graag.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam