Marmer schoonmaken
bij Mister KOOL

Marmeren vloer schoonmaken

Door dagelijks je marmeren vloer goed schoon te maken, zorg je ervoor dat de vloer altijd mooi blijft. Wij van Mister KOOL’s hebben jarenlange ervaring op het gebied van het schoonmaken van je marmeren vloer. Marmer bestaat uit kalksteen. Het is een zacht materiaal, waardoor er sneller vlekken en krassen ontstaan. Het is dus een zeer gevoelig materiaal, dat per week enige schoonmaak en onderhoud nodig heeft. Daarnaast is het ook verstandig om bevuiling te voorkomen, door bijvoorbeeld je schoenen uit te doen of je voeten te vegen.

Hoe kun je een marmeren vloer schoonmaken?

Vloeren reinigen begint bij de juiste tips en handelswijzen. Hierdoor ziet je vloer er weer stralend uit. Het reinigen van je marmeren vloer zorgt wel voor een kleine inspanning. Het is een natuursteen dat meer kwetsbaar is dan andere vloeren. Over het algemeen moet je een natuurstenen vloer schoonmaken met een vochtige dweil en water. Hier vind je alle do’s and don’ts op een rijtje.

  • Gebruik altijd schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor marmer.
  • Gebruik de juiste hoeveelheid. Vaak staat het op de verpakking.
  • Gebruik niet te veel water. Het marmer kan namelijk niet goed tegen te veel water.
  • Zorg ervoor dat water niet te heet is, maar gebruik lauwwarm water.
  • Een marmeren vloer schoonmaken met soda is niet aan te raden.
  • Gebruik geen chemische middelen met een hoge pH-waarde. 
  • Gebruik geen schuurspons. Het kan namelijk voor doffe vlekken zorgen.

Zorg ervoor, dat je naast je marmeren vloer reinigen ook, je marmer goed onderhoud.

Marmer reinigen en onderhouden

Naast het reinigen van marmer is het ook erg belangrijk om het extra te beschermen. Door het marmer te impregneren is het beter bestand tegen vocht en vuil van buitenaf. Hierdoor is het ook makkelijker te onderhouden.

Geschikte producten om marmer mee schoon te maken en te onderhouden

Wanneer je natuursteen gaat reinigen is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je de volgende producten gebruiken.

Natuursteen reiniger

Mister KOOL’s natuursteen reiniger is geschikt voor alle soorten natuursteen. Het maakt het natuursteen schoon en het ontvet.

Bestel hier

Natuursteen impregnator

De natuursteen impregnator maakt natuursteen schoon en het beschermt het gesteente. Het maakt het oppervlak water- en vuilafstotend, wat het schoonmaken vergemakkelijkt. Ook blijft het oppervlak van je natuursteen langere tijd in goede conditie.

Bestel hier

Je marmeren vloer laten reinigen

Je marmer vloer laten reinigen is mogelijk bij Mister KOOL’s. Wij maken al 25 jaar vele vloeren, meubels en kleden schoon. Wij hebben vakkundige medewerkers in dienst die altijd voor je klaarstaan met de juiste kennis. Eerst verwijderen wij het hardnekkig vuil van je marmeren vloer. We zorgen voor het polijsten van het natuursteen. Hierdoor komt de glans van je marmeren vloer terug. We verwijderen het overtollige vuil en vocht. En uiteindelijk verwijderen we krassen en beschadigingen van de marmeren vloer.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij komen langs om je vloer te inspecteren. Naar aanleiding hiervan maken wij een offerte op. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons. Wij staan altijd voor je klaar.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam