Vloerkleed schoonmaken
bij Mister KOOL’s

Vloerkleed schoonmaken

Een vloerkleed schoonmaken is misschien niet iets waar je zo snel aan denkt. Toch is het soms hard nodig om je vloerkleed te reinigen. Doordat je bijvoorbeeld iets hebt laten vallen op het vloerkleed, of wanneer je vloerkleed niet zo prettig meer ruikt. In alle gevallen is het belangrijk dat je voorzichtig bent tijdens het vloerkleed schoonmaken, en natuurlijk de juiste middelen gebruikt.

Hoe reinig je een vloerkleed?

Een vloerkleed reinigen kan op verschillende manieren. Voordat je start met je vloerkleed schoonmaken is het belangrijk dat je van tevoren bepaald wat voor een vloerkleed je hebt. Een hoogpolig vloerkleed schoonmaken gaat op een andere manier dan het schoonmaken van een laagpolig vloerkleed. Haal in ieder geval eerst de grootste viezigheid uit het tapijt met de stofzuiger. Je kunt hierbij het beste op je knieën te werk gaan en met de juiste opzetborstel. Op die manier kun je overal het beste bij komen. Wil je een vloerkleed reinigen die onder de vlekken zit? Dan is het nodig om schoonmaakmiddel te gebruiken om de vlekken mee te lijf te gaan.

Vloerkleed schoonmaken met soda, biotex of groene zeep

Dit is iets wat wij zeker niet adviseren. Groen zeep, soda, azijn en de stoomreiniger zijn gevaarlijke middelen in combinatie met een bepaalde tapijtsoorten. De kans dat het mis gaat en je een schade veroorzaakt die niet meer te verhelpen is, is aanwezig. Test altijd eerst op een onopvallend klein stukje om te zien of er geen vervaging of beschadiging ontstaat. De eerste vervuiling kun je zelf al verwijderen met water en een badstof doek. Reinig nooit te nat, je doet er meer kwaad dan goed mee. 

Een tapijt reinigen is net als een brandwond, eerst water de rest komt later! Pak een badstof doek en maak deze nat met warm water, wring deze uit en ga met deze vochtige doek voorzichtig deppend wrijven zonder het tapijt te beschadigen. Hiermee kun je al veel bereiken.

B.v. de eerste vervuiling op je tapijt. Wrijf met een vochtige doek met water makkelijk de eerste vervuiling weg, waarbij een reinigingsmiddel dus niet nodig is. Heb je een of meerdere hardnekkige vlekken in je tapijt die je er niet meer uitkrijgt? Dan biedt een krachtige vlekkenspray nog uitkomst. De Mister KOOL`s Vlekkenspray is geschikt voor tapijt en meubelstoffen. Met dit professionele reinigingsproduct kun je direct zelf aan de slag en worden de meest voorkomende vlekken verwijderd. Let op: deze spray is niet geschikt voor zijde!

Geschikte producten om je vloerkleed mee schoon te maken

Wanneer je een vloerkleed gaat schoonmaken dan is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je het volgende product gebruiken.

Vlekkenspray

De Mister KOOL`s Vlekkenspray is geschikt voor tapijt en meubelstoffen. Met dit professionele reinigingsproduct kunt u direct zelf aan de slag. Verwijdert de meest voorkomende vlekken. Let op niet geschikt voor zijde!

Bestel hier

Vloerkleed professioneel laten reinigen

Je vloerkleed laten reinigen door een professional? Dat is een goed idee! Je vloerkleed schoonmaken is namelijk iets wat zorgvuldig moet gebeuren. Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat de vlekken erger worden, of dat het vloerkleed helemaal niet meer te redden is. Ook voor klusjes die zelf lastig uit te voeren zijn, zoals een hoogpolig vloerkleed schoonmaken, kun je het beste een professional inschakelen. Laat je vloerkleed reinigen door Mister KOOL’s, dan ben je er namelijk van verzekerd dat je vloerkleed weer in originele staat wordt gebracht. Daarnaast maken wij uitsluitend gebruik van de beste middelen. Neem contact met ons op via onze contactgegevens of maak direct een afspraak!

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam