Tips voor een tegelvoer schoonmaken

Tegelvloer schoonmaken

Je tegelvloer schoonmaken? Maar dan ook echt goed schoonmaken? Met de jaren verliest een tegelvloer glans door langdurig gebruik, vervuiling of beschadiging. Gelukkig ben je voor een tegelvloer schoonmaken bij Mister KOOL’s aan het juiste adres. Bij ons kun je terecht voor informatie, tips en producten voor je tegelvloeren reinigen.

Tips voor tegelvloer schoonmaken

 • Stofzuigen met een borstel kopstuk of parketzuigmond voorkomt krassen
 • Verwijder eventuele vlekken met een licht vochtige microvezeldoek
 • Wekelijks dweilen met een geschikte intensieve vloerreiniger vermindert zware vervuiling van je tegelvloer
 • Gebruik bij het dweilen twee emmers: één met schoon dweilwater en een voor het vuile water.
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen als een ontkalker of chloor als je niet zeker bent of deze geschikt zijn voor jouw tegelvloer. Deze bijtende middelen kunnen vlekken in je vloer achterlaten of ernstige beschadigingen veroorzaken.
 • Ook bij het gebruik van stoomreinigers in plaats van een gewone dweil is voorzichtigheid geboden. Controleer vooraf goed of stoomreiniger en tegelvloer ‘voor elkaar gemaakt zijn’.
 • Soda, groene zeep en schoonmaakazijn worden veel gebruikt bij een tegelvloer schoonmaken, maar laten vaak nog resten en strepen achter op de vloer.

Hoe kun je het beste je tegelvloer schoonmaken?

Hoe je het beste je tegelvloer kunt schoonmaken is afhankelijk van het soort tegelvloer. Tegels en plavuizen zijn er in heel veel soorten designs en materiaal. Zo goed mogelijk je tegelvloer reinigen kan in de basis wel op dezelfde manier en met dezelfde middelen, of je nu een natuursteen vloer of keramische tegelvloer hebt, of een terazzo vloer of ongeglazuurde plavuizen. De hierboven genoemde tips voor je tegelvloer schoonmaken zijn dan ook algemeen van aard. Op zeer regelmatige basis (zo’n twee keer per week) stofzuigen houdt het meeste vuil en stof weg. Let er wel op dat je hierbij een mondstuk gebruikt dat zacht is of in ieder geval geen krassen kan maken op je tegelvloer. Een keer per week dweilen houdt de vloer ‘jong en levendig’. Gebruik hiervoor een geschikte reiniger die de vloer niet te glad maakt, maar wel goed ontvet.

Geschikte producten om een tegelvloer mee schoon te maken

Wanneer je een tegelvloer gaat schoonmaken dan is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je het volgende product gebruiken.

Intensief vloerreiniger

Mister KOOL’s elastische vloerreiniger maakt schoon en beschermt in één behandeling. Dit product maakt het oppervlakte water en vuil afstotend, wat het schoonmaken vergemakkelijkt en het oppervlak voor langere tijd in goede conditie houdt.

Bestel hier

Hoe wij een tegelvloer schoonmaken?

Je hebt schoonmaken en je hebt schoonmaken door Mister KOOL’s. Net als al onze diensten nemen wij een tegelvloer reinigen, ook wel plavuizen reinigen, uiterst serieus. Natuurlijk is het standaard tegelvloer onderhoud met een dweil en sopje niet verkeerd, maar bij ernstige vervuiling of eventuele beschadigingen is het verstandig om eens te kiezen voor specialistenwerk. Plavuizen schoonmaken doen we met de juiste duurzame schoonmaakmiddelen en speciale schrobmachine, waarbij de randen handmatig worden schoongemaakt. Eventuele tape, kauwgum en hardnekkige vervuiling verwijderen we met de hand. Benieuwd hoe wij een tegelvloer echt goed schoonmaken?

 • We schrobben de tegelvloer allereerst met een professionele machine, speciale borstel en duurzaam reinigingsmiddel.
 • Het vuil en vocht wordt daarna opgenomen door een waterzuiger.
 • Indien nodig, dan herhalen we de voorgaande werkzaamheden nogmaals
 • Tot slot dweilen of spoelen we de vloer nogmaals, nu alleen met schoon water.
 • Op deze wijze doen we de tegelvloer schoonmaken.
 • Wil je een spiegelende vloer? Dan dweilen we de vloer nog een keer met schoon water en gebruiken een speciaal poeder. Door het poeder en de roterende machinale bewerking wordt de steen gepolijst om kristallisatie op te wekken. Dit zorgt voor een ultieme glans. Let op! Deze bewerking is niet voor elke tegelvloer geschikt.
 • Tot slot wordt de vloer nagespoeld met water en worden alle restanten opgenomen met een waterzuiger, zodat je weer kunt genieten van jouw vloer.

Mister KOOL’s beoordeelt van te voren elke tegelvloer en de situatie hierbij. Daarbij kijken we welke behandeling nodig is, wanneer je kiest voor je tegelvloer schoonmaken door ons. We maken altijd van te voren, in goed overleg, een duidelijke offerte met werkwijze.

Tegelvloer schoonmaken met behulp van Mister KOOL’s?

Wanneer je kiest voor een tegelvloer laten reinigen, ziet het er na het schoonmaken weer schoon uit incl. de voegen. In veel gevallen komt je tegelvloer weer helemaal tot leven en oogt deze ook weer stralend mooi. 

 En wil je ook je meubels laten reinigen of andere vloeren reinigen? Wil je informatie over vloerkleden laten reinigen? Mister KOOL’s is ervaren specialist in het reinigen en onderhouden van vloeren, vloerbedekkingen en meubels. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak. We helpen je graag.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam