PVC vloer schoonmaken
bij Mister KOOL’s

PVC vloer schoonmaken

Als je een mooie PVC vloer hebt gelegd of hebt laten leggen, is het belangrijk om deze goed te onderhouden en schoon te maken. Je kan een PVC vloer zelf reinigen. Echter is het beter om dit intensief door een professional te laten doen.

Hoe maak je een PVC vloer schoon?

PVC vloeren zijn gemaakt van kunststof en ze kunnen tegen een stootje. Toch is het slim om ze regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Het onderhoud van je PVC vloer is door het het gladde oppervlak een eenvoudige klus om zelf te doen. Wel zijn er aantal belangrijke zaken om op te letten voordat je hier aan begint.

Zorg in eerste instantie altijd dat jouw vloer vrij is van vuil, zand en andere scherpe deeltjes. Dit kan voor krassen zorgen bij het schoonmaken van een PVC vloer. Eerst grondig stofzuigen! Doe dit met de zachte borstel van je stofzuiger. Als je iets hebt geknoeid op je PVC vloer, neem dit dan af met een vochtige doek. 

  • Zorg dat je vloer vrij is van vuil (om veel vuil te voorkopen is het goed om gebruik te maken van een deurmat)
  • Gebruik bij het stofzuigen van jouw PVC vloer een zachte borstel
  • Gebruik na knoeien een vochtige doek en neem de vuiligheid af

PVC vloer schoonmaken met milde reinigingsmiddelen

Vervolgens kan je de PVC vloer dweilen met lauw tot warm water. Gebruik hiervoor een schone en zachte dweil. Dweil je vloer nooit met allesreiniger of chemische schoonmaakmiddelen. Dit kan doffe plekken, strepen of schade aan de beschermlaag veroorzaken. We raden je aan om dit te doen met een mild schoonmaakmiddel, zoals de Mister KOOL's speciale PVC vloer reiniger of groene zeep. Gebruik bij de PVC vloer schoonmaken liever geen schoonmaakazijn. Dit kan namelijk de vloer aantasten. Daarom staan hier nog een keer een aantal tips: 

  • Gebruik altijd een schone, zachte dweil bij het schoonmaken van een PVC vloer
  • Gebruik nooit chemische schoonmaakmiddelen
  • Gebruik een geschikte PVC reiniger

Geschikte producten voor het schoonmaken van jouw PVC vloer

Elastische vloerreiniger

Mister KOOL’s elastische vloerreiniger maakt schoon en beschermt in één behandeling. Dit product maakt het oppervlakte water en vuilafstotend, wat het schoonmaken vergemakkelijkt en het oppervlak voor langere tijd in goede conditie houdt.

Bestel hier

Laat je PVC vloer reinigen door een professional

Hoewel je dus zelf jouw vloer kan schoonmaken met bovenstaande tips, kan je er ook voor kiezen om een PVC vloer te laten reinigen door een expert. Laat dit bij voorkeur doen door een professioneel bedrijf en laat je goed informeren. Zo ben je ervan verzekerd dat het reinigen van jouw PVC vloer grondig gebeurt en dat er geen blijvende schade ontstaat. Op die manier blijft jouw PVC vloer langer mooi. 

  • Laat je PVC vloer grondig reinigen door een expert
  • Voorkom schade en kies voor een professioneel bedrijf

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam