Perzisch tapijt reinigen
bij Mister KOOL’s

Perzisch tapijt reinigen

Een Perzisch tapijt reinigen doe je niet iedere dag. Althans, een echt grondige schoonmaakbeurt buiten een dagelijkse vlugge stofzuigbeurt. Perzische tapijten schoonmaken is ook niet niks. Zeker wanneer je een echt authentiek handgeknoopt tapijt hebt, is dat een kostbaar bezit. Des te meer reden om een Perzisch tapijt schoonmaken serieus te nemen. Maar hoe kun je dat het beste doen? Bij  Mister KOOL’s aan het juiste adres voor informatie, producten en tips om je Perzisch tapijt zelf goed schoon te maken.

Tips voor je Perzisch tapijt reinigen

Hoe maak je een Perzisch tapijt schoon? Het begint en eindigt meestal met stofzuigen. Nu is het stofzuigen van je tapijt altijd een goed idee, want zo wordt het grootste vuil en stof al verwijderd. Wat vaak wordt overgeslagen, of waar veel mensen niet bij stil staan, is dat je het tapijt ook best kunt omdraaien en de onderkant kunt stofzuigen. Ook de vloer pak je dan gelijk even mee. Vervolgens draai je het Perzisch tapijt weer om en stofzuig je nog eenmaal de bovenkant.

Kun je een Perzisch tapijt reinigen met zeep?

Dit is iets wat wij zeker niet adviseren. Groen zeep, soda, azijn en de stoomreiniger zijn gevaarlijke middelen in combinatie met een bepaalde tapijtsoorten. De kans dat het mis gaat en je een schade veroorzaakt die niet meer te verhelpen is, is aanwezig. Test altijd eerst op een onopvallend klein stukje om te zien of er geen vervaging of beschadiging ontstaat.

De eerste vervuiling kun je zelf al verwijderen met water en een badstof doek. Reinig nooit te nat, je doet er meer kwaad dan goed mee. Een tapijt reinigen is net als een brandwond, eerst water de rest komt later! Pak een badstof doek en maak deze nat met warm water, wring deze uit en ga met deze vochtige doek voorzichtig deppend wrijven zonder het tapijt te beschadigen. Hiermee kun je al veel bereiken.

B.v. de eerste vervuiling op je tapijt. Wrijf met een vochtige doek met water makkelijk de eerste vervuiling weg, waarbij een reinigingsmiddel dus niet nodig is. 

Heb je een of meerdere hardnekkige vlekken in je tapijt die je er niet meer uitkrijgt? Dan biedt een krachtige vlekkenspray nog uitkomst. De Mister KOOL`s Vlekkenspray is geschikt voor tapijt en meubelstoffen. Met dit professionele reinigingsproduct kun je direct zelf aan de slag en worden de meest voorkomende vlekken verwijderd. Let op: deze spray is niet geschikt voor zijde!

Geschikte producten om je Perzisch tapijt te reinigen

Wanneer je een Perzisch tapijt gaat reinigen dan is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je het volgende product gebruiken.

Vlekkenspray

De Mister KOOL`s Vlekkenspray is geschikt voor tapijt en meubelstoffen. Met dit professionele reinigingsproduct kunt u direct zelf aan de slag. Verwijdert de meest voorkomende vlekken. Let op niet geschikt voor zijde!

Bestel hier

Perzisch tapijt reinigen met behulp van Mister KOOL’s?

Is je Perzisch kleed zo ernstig vervuild dat je het zelf niet schoon krijgt?  Of wil je jezelf gewoon alle moeite besparen? Dan kun je ook je Perzisch tapijt laten reinigen door de specialisten van Mister KOOL’s. Ons team bestaat uit ervaren onderhoudsspecialisten die graag voor je aan de slag gaan. Wij reinigen tapijten voor zowel de particuliere- als de zakelijke markt. Mister KOOL’s zorgt voor een frisse dieptereiniging van je tapijt, waarmee vlekken en verschillende allergenen uit je Perzisch vloerkleed verwijderd worden.

Vloerkleden laten schoonmaken op locatie?

Wij reinigen je Perzische tapijt bij ons de reinigingsruimte. Een tapijt heeft vaak meerdere behandelingen nodig en kan tussentijds bij ons goed drogen. 

En wil je naast Perzische tapijten reinigen ook meubels laten reinigen of vloeren reinigen? Mister KOOL’s is ervaren specialist in het reinigen en onderhouden van vloeren, vloerbedekkingen en meubels. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak. We helpen je graag.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam