Oosters tapijt reinigen
bij Mister KOOL’s

Oosters tapijt reinigen

Heb je een prachtig Oosters tapijt in je woning liggen? Dan heb je een goede aankoop gedaan, want een Oosters tapijt brengt verschillende voordelen met zich mee. Het geeft je interieur in de eerste plaats een boost. Tegelijkertijd is het tapijt ook nog eens bijzonder praktisch. Het is ideaal voor mensen die geen vloerverwarming in de woning hebben. Uiteraard moet je een Oosters tapijt wel schoonmaken. Anders krijg je na verloop van tijd hardnekkige vlekken die bijna niet meer weg te werken zijn. Maar hoe maak je een Oosters tapijt schoon? Hierbij geven we verschillende tips voor het reinigen Oosters tapijt.

Oosters tapijt zelf reinigen: eerst stofzuigen

Wanneer je het Oosters tapijt zelf gaat reinigen, is het van belang om de stofzuiger erbij te pakken. Elk tapijt vangt namelijk veel stof en zand op, met de stofzuiger kun je een groot deel van het stof en zand wegzuigen. Stofzuig eerst de bovenkant van het tapijt en vervolgens de onderkant.

Oosters tapijt zelf reinigen met zachte zeep en azijn

Dit is iets wat wij zeker niet adviseren. Groen zeep, soda, azijn en de stoomreiniger zijn gevaarlijke middelen in combinatie met een bepaalde tapijtsoorten. De kans dat het mis gaat en je een schade veroorzaakt die niet meer te verhelpen is, is aanwezig. Test altijd eerst op een onopvallend klein stukje om te zien of er geen vervaging of beschadiging ontstaat. De eerste vervuiling kun je zelf al verwijderen met water en een badstof doek. Reinig nooit te nat, je doet er meer kwaad dan goed mee. 

Een tapijt reinigen is net als een brandwond, eerst water de rest komt later! Pak een badstof doek en maak deze nat met warm water, wring deze uit en ga met deze vochtige doek voorzichtig deppend wrijven zonder het tapijt te beschadigen. Hiermee kun je al veel bereiken.

B.v. de eerste vervuiling op je tapijt. Wrijf met een vochtige doek met water makkelijk de eerste vervuiling weg, waarbij een reinigingsmiddel dus niet nodig is. 

Geschikte producten Oosters tapijt mee te reinigen

Heb je last van vlekken in je Oosters tapijt? Dan kun je Mister KOOL’s vlekkenspray gebruiken. Met dit professionele reinigingsproduct kun je direct zelf aan de slag en het verwijdert de meest voorkomende vlekken.

Geschikte producten om je oosters tapijt te reinigen

Wanneer je een oosters tapijt gaat reinigen dan is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je het volgende product gebruiken.

Vlekkenspray

De Mister KOOL`s Vlekkenspray is geschikt voor tapijt en meubelstoffen. Met dit professionele reinigingsproduct kunt u direct zelf aan de slag. Verwijdert de meest voorkomende vlekken. Let op niet geschikt voor zijde!

Bestel hier

Oosters tapijt reinigen: laat een professional het doen

Krijg je de vlekken niet zelf verwijderd en ziet jouw Oosters tapijt er vervuild uit? Dan kun jouw Perzisch tapijt laten reinigen door Mister KOOL’s. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam