Natuursteen schoonmaken
bij Mister KOOL’s

Natuursteen schoonmaken

Natuursteen is een prachtig gesteente. Het kan dan ook voor allerlei toepassingen gebruikt worden. Zo wordt natuursteen vaak gebruikt als vloer, aanrechtblad, muur of gevelbekleding. Zeker wanneer het als vloer, muur of aanrechtblad wordt gebruikt, is het ook belangrijk om natuursteen op de juiste manier schoon te maken. Wanneer je de verkeerde schoonmaakmiddelen gebruikt, dan kun je het natuursteen op den duur beschadigen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom hierbij enkele tips hoe je natuursteen het beste kunt schoonmaken.

Tips voor natuursteen reinigen

 • Gebruik altijd een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor natuursteen
 • Gebruik de juiste hoeveelheid die aangegeven staat op de verpakking
 • Zorg ervoor dat je niet te veel water gebruikt. Te veel water is slecht voor natuursteen
 • Gebruik lauwwarm water (gebruik geen heet water)
 • Naast het reinigen van natuursteen is het ook belangrijk dat je het behandeld en beschermd
 • Gebruik geen schuurspons om natuursteen te reinigen
 • Gebruik geen bijtende middelen, chemische producten of producten met een hoge pH-waarde (zoals azijn of citroen)
 • Gebruik geen groene zeep (schoonmaken met groene zeep laat een vettig laagje achter) 
 • Gebruik geen baksoda
 • Gebruik geen kalkreiniger 

Hoe kun je natuursteen het beste reinigen?

Het is belangrijk dat natuursteen op de juiste manier wordt schoongemaakt. Dit houdt in dat je de juiste materialen en schoonmaakmiddelen gebruikt. Doe je dit niet, dan kun je het natuursteen ernstig beschadigen. Zo kun je bijvoorbeeld de beschermlaag beschadigen of de steen zelf beschadigen.

Natuursteen schoonmaken kun je dan ook het beste doen met een zachte doek, zoals een microvezeldoek. Gebruik absoluut geen schuursponsje hiervoor. Ook niet de gele kant van een schuursponsje. Wil je je natuurstenen vloer reinigen? Gebruik dan eerst een zachte borstel om het zand mee op te vegen of stofzuig de vloer eerst met een zachte parketborstel. Nadat je dit gedaan hebt kun je de vloer schoonmaken met lauwwarm water en een zachte doek. 

Kun je het natuursteen niet schoonmaken met alleen water? Gebruik dan alleen een schoonmaakmiddel dat speciaal voor natuursteen is bedoeld. Bekijk goed de verpakking, zodat je de juiste hoeveelheid gebruikt. 

Natuursteen tuintegels schoonmaken

Natuursteen kan natuurlijk ook buiten gebruikt worden. Denk hierbij aan tuintegels, vijver tegels, een oprit of tuinpad. Hoe kun je natuursteen tegels schoonmaken? Buitentegels vergen weer een ander type reiniging dan binnen tegels. Voor natuursteen tegels kun je het beste neutrale natuurzeep gebruiken. Wat je absoluut niet mag doen is de natuursteen tegels schoonmaken met een hogedrukreiniger. 

Hoe kun je natuursteen het beste onderhouden?

Naast het schoonmaken van natuursteen is het ook erg belangrijk dat het natuursteen onderhouden en beschermd wordt. Hiervoor kun je het beste een natuursteen reiniger gebruiken in combinatie met een natuursteen impregnator. Door natuursteen te impregneren maak je het oppervlakte water- en vuilafstotend. Hierdoor is het gemakkelijker om het natuursteen te onderhouden.

Geschikte producten om natuursteen mee te reinigen

Wanneer je natuursteen gaat reinigen is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je de verschillende producten gebruiken. Dit zijn goede producten waarmee je natuursteen kunt reinigen. 

Natuursteen reiniger

Mister KOOL’s natuursteen reiniger is geschikt voor alle soorten natuursteen. Het maakt het natuursteen schoon en het ontvet.

Bestel hier

Natuursteen impregnator

De natuursteen impregnator maakt natuursteen schoon en het beschermt het gesteente. Het maakt het oppervlak water- en vuilafstotend, wat het schoonmaken vergemakkelijkt. Ook blijft het oppervlak van je natuursteen langere tijd in goede conditie.

Bestel hier

Natuursteen professioneel laten schoonmaken?

Wil je jouw natuurstenen vloer, muur, tegels of aanrechtblad toch op een professionele manier laten schoonmaken? Dan is dat uiteraard mogelijk! Bij Mister KOOL’S hebben we professionele reinigingsmachines, waardoor je jarenlang kunt genieten van jouw natuursteen. 

De voordelen van natuursteen laten reinigen door ons:

 • We komen altijd eerst vrijblijvend langs om de vloer te beoordelen en indien gewenst, dan zetten we ook een representatieve test met het te verwachten eindresultaat
 • We maken in onze offerte altijd een uitvoer- en onderhoudsplan met de exacte investeringsspecificatie vooraf
 • Minimale overlast van onze werkzaamheden (altijd in goed vooraf overleg!)
 • Na onze behandeling is je vloer weer schoon en makkelijker te onderhouden
 • Goede en duurzame onderhoudsmiddelen
 • De uitstraling blijft behouden
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Natuursteen dat écht goed schoon is
 • Langere levensduur door goed onderhoud
 • Bij vragen en/of onduidelijkheden staan we altijd voor je klaar met advies

Wil je jouw natuursteen laten reinigen door Mister KOOL’s? Neem dan contact met ons op.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam