Linoleum en marmoleum schoonmaken
bij Mister KOOL’s

Linoleum schoonmaken

Wil je linoleum schoonmaken of marmoleum schoonmaken? De termen linoleum en marmoleum worden vaak door elkaar gebruikt, maar het gaat hierbij om hetzelfde type vloer. Een linoleum vloer is duurzaam, hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Het is natuurlijk belangrijk dat je dit goed doet en hiervoor de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. 

Is de vloer versleten of heeft het de glans en de uitstraling verloren? Dan kun je door Mister KOOL’s linoleum vloer onderhoud laten uitvoeren. De specialisten van Mister KOOL’s kunnen de linoleum en marmoleum reinigen en coaten om er voor te zorgen dat deze weer straalt!

Linoleum reinigen tips

Hoe kun je nu jouw linoleum vloer in je woning of bedrijfspand het beste schoonmaken? Hierbij enkele tips voor het reinigen van je linoleum vloer.

  • Verwijder los vuil en stof met een stofzuiger, swiffer of bezem
  • Vul een emmer met lauwwarm water en een neutrale reiniger
  • Zorg ervoor dat je niet te veel water gebruikt,  water dat op de vloer blijft liggen kan de vloer beschadigen
  • Gebruik een reiniger die speciaal bedoeld is om een linoleum vloer mee schoon te maken, zoals de elastische vloerreiniger van Mister KOOL’s. 
  • Gebruik de juiste hoeveelheid die aangegeven staat op de verpakking
  • Wanneer de vloer gedweild is kun je de vloer nogmaals nadweilen met alleen water (niet te nat!)

Buiten een goede dagelijkse of wekelijkse schoonmaak zijn ook de huidige staat en het juiste periodieke onderhoud van de linoleum van belang. Denk hierbij aan een periodieke reiniging, sprayen en blokken of strippen en conserveren Dit kun je laten uitvoeren door Mister KOOL’s. Wanneer je jouw linoleum vloer laat behandelen door Mister KOOL’s, is deze optimaal en langdurig beschermd tegen verschillende soorten vuil.

Geschikte producten om marmoleum of linoleum mee schoon te maken

Wanneer je marmoleum of linoleum gaat schoonmaken dan is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je het volgende product gebruiken.

Elastische vloerreiniger

Mister KOOL’s elastische vloerreiniger maakt schoon en beschermt in één behandeling. Dit product maakt het oppervlakte water en vuil afstotend, wat het schoonmaken vergemakkelijkt en het oppervlak voor langere tijd in goede conditie houdt.

Bestel hier

Linoleum professioneel laten schoonmaken?

Heeft jouw linoleum vloer onderhoud nodig? Door het intensieve gebruik kan de vloer vervuild of zelfs beschadigd raken. Mister KOOL’s helpt jou om de glans en de uitstraling weer terug te krijgen. Onze specialisten kunnen jouw linoleum vloer reinigen en vervolgens een beschermende coating aanbrengen. Zo zijn de coatings voor onderhoud van marmoleum en linoleum bijvoorbeeld bestand tegen:

  • dagelijkse vervuiling en gebruik
  • alcohol spetters, zoals bv. in ziekenhuizen, tandartspraktijken, horecazaken enz.
  • haarverf in kapsalons
  • weekmakers van autobanden in garages (rubber migratie)

Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de coating keuze.

Heb je vragen over jouw linoleum vloer schoonmaken? Dan kan je contact met ons opnemen door te bellen naar 0478 569 750 of te mailen naar bureau@misterkools.nl.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam