Leren bank schoonmaken
bij Mister KOOL’s

Leren bank schoonmaken

Een leren bank schoonmaken is geen simpel klusje. Als je zo lang mogelijk van jouw prachtige lederen bank wil genieten, is het belangrijk om de bank regelmatig te reinigen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de verschillende soorten leer. Glad leer en ruw leer zijn immers niet hetzelfde!

Met onze tips kan je eenvoudig zelf jouw bank van leer schoonmaken, maar je kan dit ook door een specialist laten doen zoals Mister Kool's.

Hoe kan je een leren bank schoonmaken?

Wil jij zelf jouw prachtige sofa schoonmaken? Je leren meubels reinigen is meer dan alleen een vochtige doek erover halen. Met alleen water en een schone doek zal er zeker wat losliggend vuil afgaan. Maar helaas voedt water jouw leren bank niet. Als je een witte leren bank hebt zie je daar meer vuil op dan een zwarte leren bank. Bij een witte leren bank denk je dus sneller na over het reinigen van je bank dan bij een andere kleur. 

Een leren bankstel schoonmaken met water en een zachte doek is het beste voor een periodieke reiniging, maar zoals net al verteld voedt dit het leer niet. Wel is het goed om dit zeker een aantal keer per jaar te doen.

Je kent het wel; je gaat naar de winkel en koopt een reiniger of je gaat de leren bank schoonmaken met allesreiniger. Beide producten zijn eigenlijk niet geschikt voor de leren bank reinigen omdat ze veel agressieve middelen bevatten. Daarnaast worden vaak alleen de vieze plekken en hardnekkige vlekken aangepakt met als gevolg een “schone vlek” dit zorgt voor contrast op je leren bank.

Welke schoonmaakmiddelen kan je gebruiken om een leren bank te reinigen?

Het beste is om een goede leer beschermer te gebruiken voor het reinigen van de leren bank. Een transparante ledercrème is geschikt voor diverse soorten en kleuren leer. Een goede leder crème beschermt het leer tegen vuil en geeft het een filterlaag die het leer beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals vocht en water.

Laat je leren bank reinigen door een professional

Ben je bang dat jouw bank beschadigt is en zie je het niet zitten om zelf jouw leren bank grondig schoon te maken? Het is dan verstandig om jouw leren bank te laten reinigen door een professional. Het leren bankstel wordt dan behandeld door specialisten met professionele materialen en geschikte reinigingsmiddelen. Je bent er dan van verzekerd dat er geen schade ontstaat na een grondige wasbeurt en je bank oogt naderhand weer helemaal schoon..

Als je jouw leren bank laat reinigen door een specialist van Mister KOOL's, weet je zeker dat jouw bankstel in goede handen is!

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam