Grindvloer schoonmaken
bij Mister KOOL’s

Grindvloer schoonmaken

Een grindvloer schoonmaken is niet eenvoudig. Althans, echt goed schoonmaken. Want hoewel een grindvloer wel tegen een stootje kan en verder weinig onderhoud vraagt, kan deze door de grove structuur wel vervuild raken. Precies tussen de groeve waar je met een standaard en vlugge schoonmaakbeurt niet altijd alles goed schoon krijgt. Gelukkig hebben de specialisten van Mister KOOL’s ruime ervaring, kennis en de nodige professionele middelen om jouw grindvloer weer stralend schoon te krijgen.

Tips voor een grindvloer schoonmaken

Allereerst is het goed te weten of je een gesloten of open grindvloer gaat schoonmaken. Beiden zijn slijtvast en goed te reinigen, maar er zijn ook een aantal zaken waar je even alert op moet zijn. Zeker bij de structuur van een open grindvloer:

  • Stofzuigen met een borstel kopstuk of parketzuigmond voorkomt krassen
  • Verwijder eventuele vlekken met een licht vochtige microvezeldoek
  • Wekelijks dweilen met een geschikte intensieve vloerreiniger vermindert zware vervuiling van je gesloten(!) grindvloer. Een open grindvloer kun je beter NIET dweilen, aangezien het vuil dan juist alleen maar in de openingen zal aankoeken. 
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen als een ontkalker of chloor. Deze bijtende middelen kunnen vlekken in je grindvloer achterlaten die je er niet eenvoudig meer uit krijgt.
  • Gebruik ook geen stoomreiniger. Hiermee bestaat de kans dat de toplaag van de grindvloer beschadigt.

Hoe kun je het beste je grindvloer schoonmaken?

De hierboven genoemde tips voor je grindvloer schoonmaken zorgen ervoor dat je zorgvuldig en doordacht met je vloer omgaat. Op zeer regelmatige basis (zo’n twee keer per week) stofzuigen houdt het meeste vuil en stof weg. Let er wel op dat je hierbij een mondstuk gebruikt dat zacht is of in ieder geval geen schade kan maken op je grindvloer.

Geschikte producten om een grindvloer mee schoon te maken

Wanneer je een grindvloer gaat schoonmaken dan is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je het volgende product gebruiken.

Intensief vloerreiniger

Mister KOOL`s Intensief vloerreiniger voor het intensief ontvettend reinigen voor alle (natuur)steen en elastische vloeren. Zware vervuiling zal door regelmatig dweilen verminderen. 

Bestel hier

Onze werkwijze bij een grindvloer schoonmaken

Zeker wanneer een grindvloer intensief wordt gebruikt, bijvoorbeeld in kantoorruimtes of buitenlocaties is de kans op hevige vervuiling groter. De grindvloer schoonmaken voorkomt slijtage, verkleuring en beschadigingen. Naast onze tips om je grindvloer zelf schoon te maken, vertellen we ook graag hoe wij dat doen. Een grindvloer reinigen doen we bij Mister KOOL’s als volgt: 

 1. Een grindvloer schoonmaken begint bij ons met het inspuiten van het siergrind. Dit doen we met een neutraal en duurzaam reinigingsmiddel. 
 2. Na het inspuiten halen we het vuil omhoog door de vloer te borstelen met een speciale borstelmachine. Deze machine komt met de borstel echt goed tussen de grindkorrels. 
 3. Na het borstelen wordt het vuil uit de grindvloer gespoeld door de truckforce reiniger. Dit is een zeer krachtige spoelmachine voor gespecialiseerde dieptereinigingen, ideaal bij de grindvloer reinigen. 
 4. Hierbij wordt er onder druk water in de vloer gespoten en direct weer opgezogen. Dit zorgt er voor dat de vloer niet alleen aan het oppervlak schoon is, maar ook in de diepte. 

Waarom een grindvloer laten schoonmaken?

Natuurlijk wil je het liefst zelf je grindvloer schoonmaken als dat mogelijk is. Dat is ook aan te raden, vaak is even stofzuigen namelijk al voldoende. Wel is het zo dat bij het schoonmaken van een grindvloer vaak gebruik wordt gemaakt van een dweil. En dat is waar het bij een siergrindvloer nou net mis gaat, zoals we hierboven al benoemden. Een grindvloer dweilen is dan ook niet de meest slimme schoonmaakoplossing. Met dweilen wordt namelijk alleen de toplaag schoon, maar trekt het vuil naar beneden. Daardoor kan er grotere vervuiling of zelfs vlekvorming ontstaan. Eens of tweemaal per jaar je grindvloer laten reinigen door ervaren vakmensen die gebruikmaken van professionele middelen en machines is dus vaak het meest efficiënt.

Een afspraak maken voor een grindvloer schoonmaken?

Wil je dat wij jouw grindvloer schoonmaken? Dan komen we graag eerst eens vrijblijvend langs om kennis te maken, de vloer te inspecteren en vervolgens een plan op te stellen. Zo krijg je weer een stralende vloer. En wil je ook je meubels laten reinigen of andere vloeren schoonmaken? Wil je informatie over vloerkleden laten reinigen? Mister KOOL’s is ervaren specialist in het reinigen en onderhouden van vloeren, vloerbedekkingen en meubels. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak. We helpen je graag.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam