Granieten vloer schoonmaken
bij Mister KOOL’s

Granieten vloer schoonmaken

Wil je een granieten vloer schoonmaken of een granito vloer laten schoonmaken? Deze twee termen worden vaak door elkaar gehaald. Graniet is een hard gesteente dat als blokken uit de bergen wordt gehaald en waarvan tegels gemaakt worden. Granito wordt gemaakt van cement of epoxy met kleine stukjes natuursteen erin verwerkt. Dit zie je vaak terug bij jaren 30 huizen.  

Het is belangrijk om te weten wat voor vloer je precies hebt en hoe je een granieten vloer of granito kunt schoonmaken. Het is een natuurlijk materiaal en een prachtig gesteente voor je vloer. Hier wil je zo lang mogelijk van blijven genieten. Dit doe je door de vloer op de juiste manier en met de juiste schoonmaakmiddelen schoon te maken. Omdat het een natuurlijk materiaal is, heeft het schoonmaken van een granieten vloer speciale aandacht nodig. 

Wil je groot onderhoud laten plegen of is je granieten vloer dof en beschadigd? Laat dan je granieten vloer professioneel reinigen door Mister KOOL’s. 

Tips om een granieten vloer schoon te maken

 • Gebruik altijd een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor een natuursteen, zoals graniet
 • Gebruik de juiste hoeveelheid die aangegeven staat op de verpakking
 • Zorg ervoor dat je niet te veel water gebruikt. Te veel water is slecht voor graniet
 • Gebruik lauwwarm water
 • Naast het reinigen van graniet is het ook belangrijk dat je het behandeld en beschermd is
 • Gebruik geen schuurspons om natuursteen te reinigen
 • Gebruik geen chemische producten of producten met een hoge pH-waarde zoals azijn of citroen
 • Gebruik geen baksoda
 • Gebruik geen kalkreiniger

Instructies voor het schoonmaken van je granieten vloer

Een vloer wordt vaak intensief gebruikt. Deze dien je dus ook regelmatig schoon te maken. Hierbij enkele instructies voor het wekelijks schoonmaken van jouw granieten vloer.

 1. Gebruik een graniet of natuursteen reiniger
 2. Vul een emmer met lauwwarm water en gebruik de juiste hoeveelheid aan natuursteen reiniger
 3. Gebruik een zachte en schone dweil en zorg dat je de dweil goed uitwringt
 4. Dweil de vloer met korte, losse bewegingen
 5. Leeg de emmer en spoel een paar keer om met schoon water
 6. Vul de emmer vervolgens alleen met lauwwarm water om de vloer nog een keer te dweilen met alleen water

Geschikte producten om jouw granieten vloer mee schoon te maken

Wanneer je jouw granieten vloer gaat schoonmaken, dan is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je de volgende producten gebruiken.

Natuursteen reiniger

Mister KOOL’s natuursteen reiniger is geschikt voor alle soorten natuursteen. Het maakt het natuursteen schoon en het ontvet.

Bestel hier

Natuursteen impregnator

De natuursteen impregnator maakt natuursteen schoon en het beschermt het gesteente. Het maakt het oppervlak water- en vuilafstotend, wat het schoonmaken vergemakkelijkt. Ook blijft het oppervlak van je natuursteen langere tijd in goede conditie.

Bestel hier

Granieten vloer schoonmaken met groene zeep?

Kun je een granieten vloer schoonmaken met groene zeep? Groene zeep wordt vaak als schoonmaakmiddel gebruikt, maar voor een granieten vloer is dit niet aan te raden! Groene zeep laat namelijk een vettig laagje achter, hierdoor zie je strepen op de vloer. Daarnaast kan het ook best gevaarlijk zijn, omdat het een gladde laag achterlaat.

Granieten vloer professioneel laten schoonmaken

Heeft jouw granieten vloer onderhoud nodig? Door het intensieve gebruik kan de vloer vervuild of zelfs beschadigd raken. Mister KOOL’s helpt jou om het graniet weer te herstellen in originele staat. Het schoonmaken van jouw granieten vloer wordt gedaan door onze specialisten met jarenlange ervaring en met behulp van professionele machines. Heb je vragen over jouw granieten vloer schoonmaken? Dan kan je contact met ons opnemen door te bellen naar 0478 569 750 of te mailen naar bureau@misterkools.nl.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam