Gietvloer schoonmaken
bij Mister KOOL

Gietvloer schoonmaken

Een gietvloer schoonmaken is een belangrijk onderdeel in het onderhoud van je vloer. Het verstandig om de gietvloer dagelijks en/of wekelijks schoon te maken. Het professioneel reinigen van uw gietvloer is elke vijf jaar verstandig. Gietvloeren worden veel gebruikt in ruimtes van woningen, maar ook kantoren. Vloeren in kantoorpanden zijn extra kwetsbaar, omdat er veel mensen overheen lopen. Hierbij is het extra belangrijk om de gietvloer te onderhouden en te reinigen.

Hoe kun je een gietvloer schoonmaken?

Elke vloer heeft onderhoud nodig. Het reinigen van een gietvloer is gelukkig eenvoudig, maar heeft wel de juiste manier en de juiste middelen nodig. Met de volgende tips kun je alvast aan de gang.

  • Gebruik bij het stofzuigen een zachte borstel.
  • Mop eenmaal per week met water en een reinigingsmiddel zonder chloor.
  • Je kunt een gietvloer schoonmaken met een stoomreiniger. Kies wel een geschikte stoomreiniger voor de vloer. Daarnaast zal dit alleen goed lukken als de vloer goed is bijgehouden. 
  • Maak strepen op je gietvloer snel schoon.
  • Dweil alcoholische dranken na het knoeien zo snel mogelijk op.

Welke producten kun je beter niet gebruiken om je gietvloer te reinigen.

Er zijn veel materialen en middelen om vloeren te reinigen. Waarbij sommige zeer handig zijn bij het schoonmaken van je gietvloer. En andere middelen juist voor beschadigingen zorgen. 

  • Maak je gietvloer nooit schoon met groene zeep.
  • Maak je gietvloer nooit schoon met allesreiniger.
  • Verplaats je meubels niet te veel.
  • Maak je gietvloer niet schoon met azijn.

Geschikte producten om een grindvloer mee schoon te maken

Wanneer je een grindvloer gaat schoonmaken dan is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je het volgende product gebruiken.

Intensief vloerreiniger

Mister KOOL`s Intensief vloerreiniger voor het intensief ontvettend reinigen voor alle (natuur)steen en elastische vloeren. Zware vervuiling zal door regelmatig dweilen verminderen. 

Bestel hier

Jouw gietvloer laten reinigen door Mister KOOL’s?

Bij Mister KOOL’s kun je jouw gietvloer laten reinigen. Wij zijn sinds 1996 een specialist in het reinigen van vloeren. Wij bieden het juiste onderhoud aan voor jouw vloer. Wij weten precies wat je gietvloer nodig heeft. Wij komen geheel vrijblijvend bij je langs voor een inspectie van de vloer. Naar aanleiding van de inspectie maken wij een offerte op maat. Interesse? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak. Wij staan voor u klaar.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam