Bank schoonmaken
bij Mister KOOL’s

Bank schoonmaken

Zelf je bank schoonmaken? Daar helpen we je natuurlijk graag bij met onze handige schoonmaaktips. Je bankstel schoonmaken kan op verschillende manieren met diverse materialen. Afhankelijk van het soort materiaal van je bankstel en om welke soort reiniging het gaat, kom je een heel eind. Gelukkig ben je voor het reinigen van je bank bij Mister KOOL’s aan het juiste adres. Bij ons kun je terecht voor informatie, producten en tips zodat je zelf je bank kan schoonmaken en onderhouden. 

Tips voor je stoffen bank schoonmaken

Weet voordat je begint met het schoonmaken van je bankstel goed van welk materiaal je bank is gemaakt. Niet elk middel is namelijk te gebruiken op elk materiaal. Een suède bank schoonmaken pak je anders aan dan een bank met stoffen bekleding. Een stoffen bank schoonmaken kan op verschillende manieren. Wat is de vervuiling en op welke manier wil je schoonmaken? Gaat het om vervuiling op de stof of in de stof? En gaat het om een opfrisbeurt of om eens grondig je bankstel reinigen? We nemen de mogelijkheden even stap voor stap door:

  • Eens per week je stoffen bankstel stofzuigen gaat het best en is het meest veilig met een borstel kopstuk of zachte zuigmond zodat je de stof niet beschadigd.
  • Indien je stoffen bankstel uit losse delen en/of kussens bestaat, kun je deze het best handmatig buiten even uitkloppen en eventueel nog eens extra stofzuigen. Op deze manier kun je ook beter bij de gaten en kieren van de bank om met de stofzuiger eens langs te gaan. 
  • Voordat je echt gaat beginnen met het reinigen van je bankstel is het handig dat je bank in ieder geval aan het oppervlak vrij is van los vuil, stof, kruimels, zand etc. 
  • Het schoonmaken van je bank kan op verschillende manieren. Een aantal simpele huismiddeltjes zijn ideaal voor het reinigen en opfrissen van je bankstel. Deze extra opties lees je hieronder.
  • Heb je een of meerdere vlekken in je bank? Dan biedt een krachtige vlekkenspray uitkomst.
  • Tot slot moet je bank na behandeling met water of onze vlekkenspray, goed drogen. Dit kun je stimuleren met een reiniger met droogzuig-functie of gewoon rustig laten drogen. Vervolgens geniet je weer van een bank die eruit ziet en schoon aanvoelt.

Geschikte producten om je bank mee schoon te maken

Wanneer je een bank gaat schoonmaken dan is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je het volgende product gebruiken.

Vlekkenspray

De Mister KOOL`s Vlekkenspray is geschikt voor tapijt en meubelstoffen. Met dit professionele reinigingsproduct kunt u direct zelf aan de slag. Verwijdert de meest voorkomende vlekken. Let op niet geschikt voor zijde!

Bestel hier

Extra opties voor je bankstel schoonmaken

Reinig nooit te nat, je doet er meer kwaad dan goed mee. Een stoffen bank schoonmaken met groene zeep, baking soda en azijn of je bank schoonmaken met stoomreiniger zijn gevaarlijke middelen in combinatie met een fragiele meubelstof. Je bank schoonmaken met baking soda en een stoffen bank schoonmaken met azijn raden wij erg af. Vaak zorgt dit juist voor een beschadiging die niet meer te verhelpen is. Test altijd eerst op een onopvallend klein stukje om te zien of er geen vervaging of beschadiging ontstaat. 

Een meubelstof reinigen is net als een brandwond: Eerst water de rest komt later! Pak een badstof doek en maak deze nat met warm water, wring deze uit en ga met deze vochtige doek voorzichtig deppend wrijven zonder de stof te beschadigen. Hiermee kun je al veel bereiken.

Bijv. de eerste vervuiling op je armlegger. Wrijf met een vochtige doek met water makkelijk de eerste vervuiling weg in enkele minuten, waarbij een reinigingsmiddel dus niet nodig is. 

Schoonmaken bank met behulp van Mister KOOL’s?

Heb je een echt vervuilde bank? Krijg je die hardnekkige vlekken (zoals een vlek van rode wijn) gewoon niet verwijderd of wil je jezelf gewoon alle moeite besparen? Dan kun je ook je bank laten reinigen door de professionele meubelreinigers van Mister KOOL’s. Ons team bestaat uit ervaren onderhoudsspecialisten. Zij gaan daarom graag voor jou aan de slag. Wij reinigen meubels voor zowel de particuliere- als de zakelijke markt in heel Nederland. We komen vrijblijvend langs om de bank te beoordelen, of we beoordelen de bank aan de hand van een foto. We maken in onze offerte altijd een uitvoer- en onderhoudsplan met de exacte investeringsspecificatie voorafgaand aan het reinigen zelf. Alles gaat dan ook altijd in goed overleg en je ervaart minimale last van onze werkzaamheden. Na onze behandeling is je bank weer schoon en makkelijker zelf te onderhouden.

En wil je ook je andere meubels laten reinigen of een vloeren reinigen? Mister KOOL’s is ervaren specialist in het reinigen en onderhouden van vloeren, vloerbedekkingen en meubels. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak. We helpen je graag.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam