Natuursteen schoonmaken
bij Mister KOOL’s

Onderhoud van Natuursteen Vloer in de Badkamer:
Tips voor het Behoud van de Schoonheid

Een natuursteen vloer in de badkamer voegt een prachtig en luxe element toe aan de ruimte. Het is echter belangrijk om de natuurstenen vloer goed te onderhouden om de schoonheid en duurzaamheid te behouden. Hier delen we enkele waardevolle tips voor het onderhoud van een natuursteen vloer in de badkamer, zodat je kunt genieten van een stralende en prachtige vloer.

Voordelen van een natuursteen vloer in de badkamer

Het hebben van een natuursteen vloer in de badkamer biedt verschillende voordelen. Natuursteen voegt een vleugje elegantie en stijl toe aan de ruimte. Bovendien is natuursteen duurzaam en kan het bestand zijn tegen de vochtige omgeving van de badkamer. Het is ook relatief gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden met de juiste zorg.

Veelvoorkomende natuursteensoorten in de badkamer

In de badkamer worden verschillende natuursteensoorten gebruikt voor vloeren, zoals marmer, graniet, kalksteen en leisteen. Elke steensoort heeft zijn eigen unieke kenmerken en vereist specifieke onderhoudsmaatregelen. Het is belangrijk om te weten welke steensoort je hebt om het juiste onderhoud toe te passen.

Regelmatig onderhoud van de natuursteen vloer

Het regelmatig onderhouden van de natuursteen vloer in de badkamer is essentieel om de duurzaamheid en schoonheid te behouden.

Wekelijkse reiniging

Voer wekelijks een lichte reiniging uit door stof en vuil van de vloer te verwijderen. Gebruik een zachte bezem of een stofzuiger met een zachte borstel om krassen te voorkomen. Zorg ervoor dat je ook de hoeken en randen van de vloer schoonmaakt.

Gebruik van geschikte reinigingsmiddelen

Gebruik milde reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor natuursteen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en zure reinigingsmiddelen, omdat deze de steen kunnen beschadigen. Lees altijd de instructies op de reinigingsmiddelen en volg de aanbevolen verdunningsverhoudingen.

Vermijd agressieve chemicaliën

Vermijd het morsen van agressieve chemicaliën op de natuursteen vloer, zoals bleekmiddel of ammoniak. Deze kunnen de steen aantasten en permanente schade veroorzaken. Zorg ervoor dat je ook voorzichtig bent met haarverf, nagellakremover en andere chemische producten.

Geschikte producten om natuursteen mee te reinigen

Wanneer je natuursteen gaat reinigen is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je de volgende producten gebruiken.

Natuursteen reiniger

Mister KOOL’s natuursteen reiniger is geschikt voor alle soorten natuursteen. Het maakt het natuursteen schoon en het ontvet.

Bestel hier

Natuursteen impregnator

De natuursteen impregnator maakt natuursteen schoon en het beschermt het gesteente. Het maakt het oppervlak water- en vuilafstotend, wat het schoonmaken vergemakkelijkt. Ook blijft het oppervlak van je natuursteen langere tijd in goede conditie.

Bestel hier

Bescherming van de natuursteen vloer

Naast regelmatig onderhoud is het belangrijk om de natuursteen vloer in de badkamer te beschermen tegen mogelijke schade.

Afdichten van de vloer

Afhankelijk van het type natuursteen dat je hebt, kan het nodig zijn om de vloer regelmatig te laten afdichten/impregneren. Dit helpt de steen te beschermen tegen vocht en vlekken. Wij helpen graag met het sealen van de vloer. Dit doen we met de juiste materialen zodat je gegarandeerd het juiste resultaat krijgt.

Gebruik van vloermatten en scratch no more

Plaats vloermatten bij de ingang van de badkamer om vuil en water van buitenaf te absorberen. Gebruik ook viltbeschermers van scratch no more onder meubels, zoals stoelen en krukjes, om krassen en beschadigingen aan de vloer te voorkomen.

Regelmatige inspectie

Controleer regelmatig de staat van de natuursteen vloer. Let op eventuele beschadigingen, loszittende tegels of voegen. Indien nodig, neem contact op met een professional om de problemen aan te pakken voordat ze groter worden.

Voorkomen van waterschade

Houd de badkamervloer zo droog mogelijk om waterschade te voorkomen. Veeg na het douchen of baden overtollig water weg en zorg ervoor dat er geen langdurige blootstelling aan water plaatsvindt. Gebruik ook een douchegordijn of glazen wand om te voorkomen dat water op de vloer spat.

Behandeling van vlekken en vuil

Morsingen en vlekken kunnen onvermijdelijk zijn in de badkamer. Het is echter belangrijk om ze zo snel mogelijk te behandelen om permanente vlekken te voorkomen.

Directe reiniging van morsingen

Dep gemorste vloeistoffen onmiddellijk op met een absorberende doek of keukenpapier. Vermijd wrijven, omdat dit de vloeistof in de steen kan duwen. Reinig het gebied vervolgens met een mild reinigingsmiddel en spoel grondig af met water.

Vlekverwijderingstechnieken

Voor hardnekkige vlekken die niet kunnen worden verwijderd met normale reinigingsmiddelen, zijn er specifieke vlekverwijderingstechnieken beschikbaar. Hier komt ons vakmanschap om de hoek kijken. Zo hebben wij de juiste machines om vlekken te verwijderen en de vloer weer een hernieuwde uitstraling te geven.

Preventieve maatregelen

Naast regelmatig onderhoud en bescherming, zijn er enkele preventieve maatregelen die je kunt nemen om de natuursteen vloer in de badkamer in optimale staat te houden.

Regelmatige inspectie

Controleer regelmatig de staat van de natuursteen vloer. Let op eventuele beschadigingen, loszittende tegels of voegen. Indien nodig, neem contact op met een professional om de problemen aan te pakken voordat ze groter worden.

Voorkomen van waterschade

Houd de badkamervloer zo droog mogelijk om waterschade te voorkomen. Veeg na het douchen of baden overtollig water weg en zorg ervoor dat er geen langdurige blootstelling aan water plaatsvindt. Gebruik ook een douchegordijn of glazen wand om te voorkomen dat water op de vloer spat.

Natuursteen professioneel laten schoonmaken?

Wil je jouw natuurstenen vloer, muur, tegels of aanrechtblad toch op een professionele manier laten schoonmaken? Dan is dat uiteraard mogelijk! Bij Mister KOOL’S hebben we professionele reinigingsmachines, waardoor je jarenlang kunt genieten van jouw natuursteen. 

De voordelen van natuursteen laten reinigen door ons:

  • We komen altijd eerst vrijblijvend langs om de vloer te beoordelen en indien gewenst, dan zetten we ook een representatieve test met het te verwachten eindresultaat
  • We maken in onze offerte altijd een uitvoer- en onderhoudsplan met de exacte investeringsspecificatie vooraf
  • Minimale overlast van onze werkzaamheden (altijd in goed vooraf overleg!)
  • Na onze behandeling is je vloer weer schoon en makkelijker te onderhouden
  • Goede en duurzame onderhoudsmiddelen
  • De uitstraling blijft behouden
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Natuursteen dat écht goed schoon is
  • Langere levensduur door goed onderhoud
  • Bij vragen en/of onduidelijkheden staan we altijd voor je klaar met advies

Wil je jouw natuursteen laten reinigen door Mister KOOL’s? Neem dan contact met ons op.

Vraag hier je offerte aan!

Snel een offerte aanvragen voor uw meubel of vloer? Dat kan hieronder.

Bedrijfsnaam

Vul de offerte aanvraag in

Omschrijf zo duidelijk mogelijk waarmee we je kunnen helpen.

Reactie binnen 2 werkdagen

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

Inplannen werkzaamheden

Offerte akkoord? We gaan voor je aan de slag!