Natuursteen vensterbank reinigen
bij Mister KOOL

Natuursteen vensterbank reinigen

Ben jij in het bezit van een natuursteen vensterbank en weet je niet hoe je deze moet reinigen? De specialisten van Mister KOOL’s geven handige tips weg om jouw vensterbank het beste te reinigen. Het is belangrijk dat natuursteen op de juiste manier wordt schoonmaakt, anders kan de natuursteen beschadigd worden. We vertellen je graag meer over hoe jij jouw vensterbank kan reinigen.

Tips om jouw natuursteen vensterbank te reinigen

  • Gebruik lauwwarm water om je natuursteen schoon te maken.
  • Gebruik een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor natuursteen, anders beschadig je jouw natuursteen.
  • Pak een zachte spons of een krasvrije doek. Gebruik geen schuurspons!
  • Gebruik geen chemische producten of producten met een hoge pH-waarde zoals azijn of citroen. 

De beste manier om jouw natuursteen vensterbank te reinigen

Als de verkeerde schoonmaakmiddelen gebruikt worden, kunnen ze bij natuursteen vlekken veroorzaken. Natuursteen is gevoelig voor zuur en daarom raden wij af om producten te gebruiken met een hoge pH-waarde. Als je toch een product gebruikt wat zuur bevat, kan het doffe vlekken achterlaten op je natuursteen vensterbank. Wij raden het aan om met een zachte spons of doek en met speciale schoonmaakmiddelen jouw natuursteen vensterbank te reinigen. Zo blijft de beschermlaag op de natuursteen intact en beschadig je de steen ook niet.

Geschikte producten om jouw natuursteen vensterbank mee schoon te maken

Wanneer je jouw natuursteen vensterbank gaat schoonmaken, dan is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je de volgende producten gebruiken.

Natuursteen reiniger

Mister KOOL’s natuursteen reiniger is geschikt voor alle soorten natuursteen. Het maakt het natuursteen schoon en het ontvet.

Bestel hier

Hoe kun je jouw vensterbank het beste onderhouden?

Het lijkt net alsof geen enkel schoonmaakmiddel gebruikt mag worden bij het reinigen van jouw vensterbank, maar wij zijn allemaal gewend om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Wij vinden het erg belangrijk dat de natuursteen goed beschermd wordt. Door natuursteen te impregneren maak je de oppervlakte water- en vuilafstotend. Hierdoor wordt het onderhoud ook een stuk makkelijker.

Hulp nodig van een professional?

Wil je graag professionele hulp bij het reinigen van jouw natuursteen vensterbank? Mister KOOL’s helpt je graag. We gebruiken goede en duurzame onderhoudsmiddelen zodat de uitstraling behouden blijft. Neem gerust contact met ons op voor advies.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam