Natuursteen schoonmaken
bij Mister KOOL

Natuursteen aanrechtblad schoonmaken

Natuursteen aanrechtblad schoonmaken moet heel voorzichtig gebeuren. Natuursteen is namelijk een natuurlijk materiaal, waardoor het heel gevoelig is. Er ontstaan snel kringen en vlekken op een natuurstenen aanrechtblad. Je natuursteen keukenblad schoonmaken en onderhouden is dan ook heel belangrijk.

Een keukenblad wordt elke dag intensief gebruikt. Waardoor er doffe plekken kunnen ontstaan. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarom enkele tips voor het schoonmaken van een natuursteen aanrechtblad.

Tips voor het schoonmaken van natuursteen aanrechtblad

Natuurstenen aanrechtbladen worden onder andere gemaakt van graniet, marmer of hardsteen. Elke materiaal heeft zijn eigen manier van schoonmaken nodig.

  • Granieten aanrechtblad kan veel hebben en is dan ook makkelijk in onderhoud. Schoonmaken met warm water en een vochtige doek is al vaak voldoende.
  • Een hardstenen aanrechtblad schoonmaken vergt veel meer zorg. Het aanrechtblad is heel gevoelig voor kalk en zure stoffen. Gebruik niet te veel zeep en geen zure, chemische of ontkalkingsmiddelen. Schoonmaken met warm water is voldoende.
  • Bij een marmer aanrechtblad is het belangrijk om vlekken voorkomen. Het is vaak licht van kleur en zure middelen trekken snel in het materiaal. Je kunt hiervoor een droge doek gebruiken. Bij hardnekkig vlekken is het schoonmaken met lauwwarm water en een zachte doek aan te raden.

Wat je beter niet kan doen bij het schoonmaken van je natuurstenen keukenblad

 • Maak nooit gebruik van zuurhoudende of bijtende middelen
 • Maak nooit gebruik van schurende of chemische middelen
 • Heb je geknoeid met zure dranken, zoals frisdrank of sinaasappelsap? Maak het dan meteen schoon en droog.
 • Plaats nooit hete pannen of schalen op je aanrecht. Het kan de aanrechtblad scheuren of breken.
 • Gebruik geen groene zeep voor het schoonmaken van je aanrecht.

Hoe kun je natuursteen het beste onderhouden?

Naast het schoonmaken van natuursteen is het ook erg belangrijk dat het natuursteen onderhouden en beschermd wordt. Hiervoor kun je het beste een natuursteen reiniger gebruiken in combinatie met een natuursteen impregnator. Door natuursteen te impregneren maak je het oppervlakte water- en vuilafstotend. Hierdoor is het gemakkelijker om het natuursteen te onderhouden.

Geschikte producten om natuursteen mee te reinigen

Wanneer je natuursteen gaat reinigen is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Hiervoor kun je de volgende producten gebruiken.

Natuursteen reiniger

Mister KOOL’s natuursteen reiniger is geschikt voor alle soorten natuursteen. Het maakt het natuursteen schoon en het ontvet.

Bestel hier

Natuursteen impregnator

De natuursteen impregnator maakt natuursteen schoon en het beschermt het gesteente. Het maakt het oppervlak water- en vuilafstotend, wat het schoonmaken vergemakkelijkt. Ook blijft het oppervlak van je natuursteen langere tijd in goede conditie.

Bestel hier

Natuurstenen aanrechtblad laten reinigen door Mister KOOL’s

Wil je natuurstenen aanrechtblad laten reinigen op een professionele manier? Dan kan Mister KOOL’s je uiteraard helpen. Wij zorgen ervoor dat vlekken op je aanrechtblad verdwijnen. Wij zijn in bezit van professionele apparatuur, waardoor je natuurstenen aanrechtblad niet meer dof is. Je keukenblad heeft aan het einde van het proces weer een luxe uitstraling. 

Wij komen geheel vrijblijvend bij je langs om je aanrechtblad te inspecteren. Vanuit het onderzoek maken wij een offerte op maat. Heb je interesse in het goed reinigen van je natuursteen, vloeren of meubels? Neem dan contact op via ons telefoonnummer: 0478 569 750 of maak een afspraak.

Bel mij terug

Wil je graag teruggebeld worden door een van onze specialisten? Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsnaam