Linoleum vloer reinigen

Video kKRkSPAv1IM

Heb je de slijtvaste vloerbedekking linoleum of marmoleum in de woon- of bedrijfsruimte liggen? Is het een ‘oude’ vloer die aan reiniging of zelfs vervanging toe lijkt? Of is het een nieuwe linoleum vloer in een pand dat net is opgeleverd? Beide varianten moeten grondig gereinigd worden en hebben regelmatig specialistisch onderhoud nodig om mooi te blijven.

Tweede leven

Mister KOOL’s biedt jouw linoleum laag een tweede leven! Wij verwijderen alle vervuiling en oude lagen waarna we de vloer met een beschermende coating behandelen. Ook een nieuwe linoleumvloer moet worden voorzien van een beschermende coating. Mister Kool’s heeft verschillende coatings voor diverse situaties. Zo zijn de coatings bestand tegen:
- gewoon vuil zoals op vloeren van scholen
- alcoholspetters, in ziekenhuizen, tandartspraktijken en horecazaken
- haarverf in kapsalons
- en weekmakers van autobanden in garages

De linoleum vloer die door Mister KOOL’s is behandeld, beschermt optimaal en langdurig tegen verschillende soorten vuil.

Behandeltechnieken

Afhankelijk van de mate van slijtage en vervuiling biedt Mister KOOL’s je de volgende behandelingen:

  1. Een normale reiniging: bij nieuwe en goed onderhouden vloeren
  2. Renovatie: bij oude vloeren en achterstallig onderhoud
  3. Speciale behandelingen met een twee component-coating. Dit is afhankelijk van hoe de vloer erbij ligt en wat jouw wensen zijn

Hoe wij dit allemaal doen? Lees hier meer over onze behandelingen van linoleum vloeren.

Jouw voordelen bij het laten reinigen van een linoleum vloer door Mister KOOL’s:

  • Geen overlast van onze werkzaamheden
  • Jaarlijks jouw linoleum wél goed schoon en als nieuw
  • Langere levensduur door goed onderhoud
  • De uitstraling blijft behouden
  • Goede en duurzame onderhoudsmiddelen
  • Geen rand- en polymeeropbouw
  • Planmatig onderhoudsplan met exacte investeringsspecificatie vooraf

Wat kost het om de linoleum vloer te laten reinigen?

Mister KOOL’s reinigt linoleum vloeren bij je thuis of in het bedrijfspand. Wij komen graag eerst geheel vrijblijvend op gesprek om de wensen te bespreken en de vloer te beoordelen.

Mister KOOL’s luistert, denkt met je mee en zorgt ervoor dat de vloer er weer jaren tegen kan.

Direct een offerte?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en een prijsopgave.

Een normale reiniging

Een normale reiniging

U heeft recent nieuwe linoleum gelegd of wenst goed planmatig onderhoud voor uw bestaande vloer waar al vervuiling ontstaat?

Bij Mister KOOL’s wordt de vloer licht ‘gestript’ met een zachte stripper die de vloer niet beschadigd. Planmatig wordt de vloer schoon gemaakt zodat geen achterstallig onderhoud en werk ontstaat. Daarna brengen we in overleg lagen aan die uw vloer beschermen tegen beschadigingen en vervuiling. Denk hierbij aan E.S.D. geleidende één of twee componentencoatings, antislipcoatings voor sport-/recreatievloeren, chemieafstotende coatings voor bijvoorbeeld uw kapperszaak of gewoon een normale beschermlaag in mat, zijde of hoogglans. Wij staan voor de afwerking die u wenst, behorende bij uw vloer!

Neem contact met ons op voor meer informatie »

Renovatie (oude vloer en/of achterstallig onderhoud)

U heeft een oudere linoleumvloer die door gebruik niet meer egaal is of achterstallig onderhoud heeft?

We strippen de vloer zeer goed schoon en herstellen de toplaag, alvorens we de beschermlagen aanbrengen. We spreken hierbij over renovatie van linoleum! Onze primer, die in de toplaag van linoleum wordt aangebracht, hersteld de slijtage plekken in de vloer. Daarna wordt uw vloer machinaal gesaneerd waardoor deze een egale en matte uitstraling krijgt. Op deze wijze worden de poriën in de vloer gesloten. Tot slot brengen we de desgewenste beschermingslagen aan. Denk hierbij aan E.S.D. geleidende één of twee componentencoatings, antislipcoatings voor sport-/recreatievloeren, chemieafstotende coatings voor bijvoorbeeld uw kapperszaak of gewoon een normale beschermlaag in mat, zijde of hoogglans. Wij staan voor de afwerking die u wenst, behorende bij uw vloer!

Met planmatig vervolgonderhoud is dit eenmalig veel werk, waarmee de vloer een tweede leven krijgt. U denkt aan vervangen? Wij herstellen!

Neem contact met ons op voor meer informatie »

Speciale behandelingen en renovaties

U heeft een oudere linoleumvloer die u niet wilt vervangen, een linoleumvloer met een speciale reden of u wilt een nieuwe frisse look? Mister KOOL’s biedt een oplossing op maat!

Kleuren

Wij passen vloer kleurende systemen toe, waarbij vele mogelijkheden worden geboden.
Bijvoorbeeld een makeover van de vloer door middel van het aanbrengen van een andere kleur dan uw huidige vloer. Hiermee kunt u een optisch oude afgeschreven vloer in één keer een nieuw uiterlijk geven, in een zeer kort tijdsbestek (1 tot 2 dagen). Het is zeer duurzaam, u geeft de vloer een tweede leven en dit is natuurlijk ook zeer kostenbesparend. Geen sloopkosten, geen dagen durende opbouwsystemen maar een snel hergebruik en een compleet nieuwe look.

Natuurlijk kan ook de optiek van een goede vloer worden veranderd. Zelfs het maken van
kunstvloeren is mogelijk met dit systeem.

Let op: een strakke en gladde ondervloer is een vereiste.

E.S.D.

Een vonk of elektrostatische ontlading (ook wel ESD genoemd) is een kortdurende elektrische stroom die al dan niet onbedoeld, door een in principe niet geleidend medium heen gaat. Deze stroom kan beschadigingen aanrichten aan chips in elektronische apparatuur. Met deze ESD coating wordt uw vloer maximaal beschermd tegen elektrostatische ontladingen en mogelijke beschadigingen aan uw apparatuur.

Antislip

Zoals de naam van het product al zegt; antislip. Deze twee componenten polymeer zorgt er voor dat uw vloer weer geheel antislip en beschermt is. Met de antislip laag zorgt u voor een verkleining van de kans van uitglijden of vallen.

Anticolor

Deze speciale polymeer geeft een zeer hoge bescherming tegen kleurende chemicaliën zoals; haarverfmiddelen, desinfecteermiddelen enzovoorts. Daarnaast stopt de polymeer weekmakers (uit rubber) zodat er geen migratie plaatsvindt. Uw vloer is dus maximaal beschermd tegen rubbersporen van bijvoorbeeld schoenen of autobanden.

Maximale bescherming

De één component topcoat is zeer slijtvast en daarom speciaal ontwikkeld voor vloeren die snel kunnen bekrassen en beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan vloeren in magazijnen waar machines rijden met pallets of basisscholen en kinderopvangen waar kids in de zandbak spelen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarbij factoren versnelt krassen en sporen kunnen veroorzaken. De ijzersterke en flexibele topcoat is dé ideale oplossing voor deze vloeren. De topcoat zal de uitstraling van uw vloer op lange termijn verbeteren, maar is in eerste instantie ontwikkeld om uw vloer maximaal te beschermen!

Neem contact met ons op voor meer informatie »